Φιλία

 

AEIFORO_symbols-7
7. ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αν και η Διεθνής Ημέρα Φιλίας γιορτάζεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου, φέτος αποφασίσαμε να το γιορτάσουμε λιγάκι νωρίτερα και να δώσουμε στους φίλους μας στο σχολείο τον χρόνο, που τους αξίζει.

Για δύο ολόκληρες εβδομάδες συλλέξαμε με προσοχή όλες τις πληροφορίες που θέλαμε για τους φίλους μας, τόσο για αυτούς που κάνουμε καθημερινή παρέα, όσο και για εκείνους που δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε καλά. Την αφορμή για αυτό μας έδωσε ο καινούριος μας συμμαθητής, που μετακόμισε στην περιοχή μας και έχασε όλους τους παλιούς του φίλους…
Θέλοντας να τον κάνουμε να αισθανθεί ωραία στο καινούριο του σχολείο και να δει πόσο καλοί φίλοι μπορούμε να γίνουμε μαζί του, μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο καλύτερα και να διαπιστώσουμε ότι η φιλία τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά, είναι μία απαραίτητη αξία για τη ζωή μας.

Αφού λοιπόν παρουσιάσαμε όλες τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες, που συλλέξαμε και επισημάναμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μας εντυπωσίασαν, συζητήσαμε τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει ο φίλος μας.

IMG_6102

Και διαπιστώσαμε ότι παρά τις πολλές και διαφορετικές μας απόψεις, μπορούμε να είμαστε όλοι διαφορετικοί και να συνυπάρχουμε ειρηνικά με αγάπη και σεβασμό.

Μιλήσαμε για το Φ της φιλίας και παίξαμε παιχνίδια με το σώμα μας, μαζέψαμε όλες τις λέξεις που αρχίζουν από Φ και βρήκαμε το γράμμα στην αρχή και στην μέση του ονόματος των συμμαθητών μας.

IMG_6071 IMG_6070

Και αφού παίξαμε μουσικά και δραματικά παιχνίδια, διασκεδάσαμε και γελάσαμε αποφασίσαμε να φτιάξουμε την αλυσίδα της φιλίας μας για να μας θυμίζει πως ακόμη κι όταν στεναχωριόμαστε ή θυμώνουμε με τους φίλους μας, πρέπει πάντα να φροντίζουμε να λύνουμε όλοι μαζί, με όμορφο τρόπο τις διαφορές μας.

IMG_6080 IMG_6085

Το ονόματα όλων μας, απόντων και παρόντων, στόλισαν την τάξη μας…

IMG_6087 IMG_6097 IMG_6091

… για να μας θυμίζουν ότι
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ!!!

Αφήστε μια απάντηση