Ο Μάρτης και τα Χελιδονίσματα

3. ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
3. ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Μάρτης σηματοδότησε τον ερχομό της Άνοιξης και εμείς στο Νηπιαγωγείο τον υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά… Ξεκινήσαμε να μιλάμε για τα έθιμα του τόπου μας την Άνοιξη και αφού η συμμαθήτριά μας, μας θύμισε ότι “το έθιμο είναι κάτι, που είναι από τα παλιά και το συνεχίζουμε και σήμερα και θα το μάθουμε στα παιδιά μας όταν γίνουμε μαμά και μπαμπάς”, ακούσαμε και τραγουδήσαμε τα Χελιδονίσματα και φτιάξαμε τους “Μάρτηδες” που θα κοσμούν αυτόν τον μήνα το δεξί μας χέρι.

IMG_7224 IMG_7225

Το Μμ του Μάρτη αποτέλεσε ένα ενδιαφέρον αντικείμενο για παιχνίδι. Το γράψαμε στον αέρα, στις πλάτες των φίλων μας, το βρήκαμε στα ονόματά μας και στους συμμαθητές μας και σκεφτήκαμε λέξεις που ξεκινάμε από αυτό… και φυσικά όπως συνηθίζουμε το σχηματίσαμε με το σώμα μας και το στολίσαμε στην τάξη μας, στην γωνιά των γραμμάτων.

IMG_7215

Τα αγαπημένα μας χελιδόνια, μας ενέπνευσαν να παίξουμε πολλά διαφορετικά παιχνίδια. Πετάξαμε σαν αυτά και φανταστήκαμε τα πολλά μέρη, που είδαν κατά την διάρκεια του μεγάλου τους ταξιδιού. Είδαμε videos για το πώς φτιάχνουν τις φωλιές τους και κατασκευάσαμε μία στον τοίχο μας.

IMG_7433 IMG_7434

Και φυσικά στο τέλος φτιάξαμε μία δικιά μας χελιδονοκατασκευή. Κόψαμε τα χελιδόνια και βάψαμε τις βάσεις στο χρώμα των δέντρων. Με άσπρη πλαστελίνη φτιάξαμε τα αυγά και με πολύ κόλλα ενώσαμε όλα τα κομμάτια μαζί…

IMG_7231 IMG_7244 IMG_7259

… και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε…
Μια τέλεια χελιδονοφωλιά για τον καθένα μας!!!

IMG_7332 IMG_7262

Αφήστε μια απάντηση