Ταξίδι στο Κέντρο της Γης

1

Η γνωριμία μας με τους σεισμούς και τα ηφαίστεια ξεκίνησε με ένα ταξίδι στο κέντρο της γης και την απόκτηση γνώσεων για το εσωτερικό του πλανήτη μας.

Οι παρούσες δράσεις υλοποιήθηκαν στα πλαίσια προγράμματος ένταξης της σχολικής μονάδας στο Ε.Θ.Δ. «Το σεισμικό τόξο που μας … ενώνει» του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς, Ζακύνθου.

Οι δράσεις μας ξεκίνησαν με την εξερεύνηση του εσωτερικού της Γης. Οι μαθητές, αφού εξέφρασαν τις πρωταρχικές τους αντιλήψεις, κλήθηκαν να τις απεικονίσουν εικαστικά, ενώ μετά το πέρας των δράσεων επανέλαβαν την διαδικασία, ώστε να αξιολογηθούν στην απόκτηση των διδασκόμενων γνώσεων.

2

Στην συνέχεια ξεκίνησε η έρευνα, ώστε να συλλεχθούν πληροφορίες, τόσο από σχετικά βιβλία, όσο και από προεπιλεγμένα videos.

3

Οι μαθητές διαπίστωσαν ότι το εσωτερικό της γης μοιάζει με το αυγό και η πειραματική μας διαδικασία ξεκίνησε… Βρέθηκαν οι εικόνες και συσχετίστηκαν τα μέρη του εσωτερικού της γης με αυτά του αυγού, ενώ εντοπίστηκαν οι ομοιότητες και οι διαφορές.

4 5 6

Στην συνέχεια το εσωτερικό της γης μας ενέπνευσε με ποικίλους τρόπους…
Φτιάξαμε κατασκευές για να μελετήσουμε το εσωτερικό της γης…

7

… παίξαμε με μουσική και κάναμε δραματοποιήσεις…

8

…και απεικονίσαμε τον πλανήτη μας με διαφορετικούς τρόπους (υφάσματα, πλαστελίνες κ.ο.κ.), γεγονός, που μας βοήθησε να μάθουμε τα ονόματα των τμημάτων του εσωτερικού της γης.

9

Οι μαθητές διασκέδασαν με το βιβλίο “Ταξίδι στο κέντρο της Γης ή ένας πλανήτης γεμάτος μυστικά – Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιούλιου Βερν” (Παπαθεοδούλου, 2015) και ζωγράφισαν την συνέχεια της ιστορίας πριν την ανάγνωση, αλλά και την εκδοχή του συγγραφέα.

10

Αφήστε μια απάντηση