Επίσκεψη στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας – Η Εποχή των Δεινοσαύρων

2. ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΣΗΣ
2. ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΣΗΣ

Ως συνέχεια του αυξημένου μας ενδιαφέροντος για τους δεινόσαυρους, η επίσκεψη στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας και η παρακολούθηση του Περιβαλλοντικού προγράμματος “Η Εποχή των Δεινοσαύρων” ήταν μονόδρομος.
Με μεγάλη χαρά οι μαθητές του 1ου και του 2ου Νηπιαγωγείου Μαραθώνα ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας και τόσο ο χώρος, όσο και το πρόγραμμα ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας.

IMG_2656

Ο ξεναγός μας, μας υποδέχτηκε στον χώρο και αμέσως ξεκίνησε το ταξίδι μας πίσω στον χρόνο… IMG_2662 IMG_2761 IMG_2663 IMG_2764

… οι επιβλητικές φιγούρες κέντρισαν την προσοχή μας, ενώ ο ξεναγός μας με κατανοητό και ενδιαφέρον τρόπο μας έδειξε πώς να ξεχωρίζουμε τους χορτοφάγους από τους σαρκοφάγους και ποια σημεία του σώματος χρησιμοποιούσε ο κάθε δεινόσαυρος για να αμυνθεί ή να επιτεθεί.

  IMG_2675 IMG_2684 IMG_2670

Η ξενάγησή μας στον χώρο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο “σπίτι” των παλαιολιθικών ανθρώπων. Εκεί τους είδαμε γύρω από την φωτιά, ενώ μπορέσαμε να σχολιάσουμε την περιβολή και τα εργαλεία τους και να κάνουμε υποθέσεις τόσο για τις κλιματικές συνθήκες, όσο και για τις διατροφικές σύνηθειές τους.

IMG_2759 IMG_2756

Η ηλιόλουστη ημέρα και οι κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι του πάρκου, μας επέτρεψαν να φάμε στην ύπαιθρο το πρωινό μας, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Αφήστε μια απάντηση