ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ολοκληρώνοντας την ενότητα «Ζω καλύτερα-Ευ ζην:ΥΓΕΙΑ: Διατροφή» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων προσκαλέσαμε στο Νηπιαγωγείο μας τον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο  κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο προκειμένου να μας ενημερώσει για τη σωστή διατροφή και τους κανόνες που αφορούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Ο κ. Γιαννακόπουλος αποδέχθηκε τη πρόσκλησή μας και τον ευχαριστούμε .

Ο κ. Γιαννακόπουλος έφερε μαζί του μια  μεγάλη γυάλινη πυραμίδα των τροφών που μας δείχνει τις αρχές μιας ισορροπημένης διατροφής. Τα παιδιά παρατήρησαν την κατάταξη των ομάδων των τροφών και ακολούθησε συζήτηση  για ποιους λόγους είναι έτσι κατανεμημένα. Μέσα από ερωτήσεις – στις οποίες τα παιδιά συμμετείχαν με προθυμία και όρεξη – διαπιστώσαμε ότι κάποιες τροφές πρέπει να τις τρώμε καθημερινά, κι άλλες λίγες φορές την εβδομάδα.

Επίσης μας βοήθησε να καταλάβουμε πως καλό είναι κάθε γεύμα να περιλαμβάνει τρόφιμα   κι από τα τρία πρώτα σκαλοπάτια της πυραμίδας και πως πρέπει να πίνουμε πολύ νερό για να ενυδατώνεται ο οργανισμός μας. Όλοι μας συμφωνήσαμε πως η σωστή διατροφή μας βοηθά: να μεγαλώνουμε σωστά, να είμαστε υγιείς, να είμαστε καλοί στην άθληση και στη μάθηση.

Στο τέλος μας έδωσε κι ένα έντυπο με τη πυραμίδα της υγιεινής διατροφής και  το τραγούδι του ΝΑΙ και ΟΧΙ για τις τροφές.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούμε  θερμά τον κ. Γιαννακόπουλο για την παρουσίαση που μας έκανε και για τις συμβουλές που μας έδωσε.

 

22  3

4           5

6        7

8       10

9

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.