Άνοιξη και συναισθήματα

Μέσα από τις ανοιξιάτικες δράσεις μας προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε τα διάφορα συναισθήματα και να τα εκφράσουμε. Ξεκινήσαμε με την ιστορία της σταγόνας που έφυγε από ένα ανοιξιάτικο σύννεφο για ένα ταξίδι προς τη γη . Ένιωσε μεγάλη χαρά μέχρι που έφτασε σε ένα συλλέκτη νερού και τότε κατρακυλώντας ένιωσε έκπληξη, αγωνία και φόβο.Ευτυχώς που το ταξίδι της κατέληξε πάλι στο νερό και να  η ανακούφιση και η χαρά. Αναπαραστήσαμε με κινήσεις το ταξίδι αυτό και φτιάξαμε συλλέκτες νερού.

αα

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακούσαμε την ‘Άνοιξη’ του Βιβάλντι που εκφράζει το ξύπνημα της φύσης, την αναγέννηση της, την αισιοδοξία και την χαρά. Προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε τους ήχους των πουλιών ,του αέρα,της βροχής και νιώσαμε περιέργεια και έκπληξη για το γεγονός ότι με μουσικά όργανα μπόρεσε ο συνθέτης να το καταφέρει αυτό.

Ανάμεσα σε διάφορα ανοιξιάτικα τραγούδια ψηφίσαμε το τραγούδι του κοριτσιού σαν τραγούδι της εποχής και κάθε πρωί μας γεμίζει χαρά.

Αναπαραστήσαμε τα χελιδονίσματα, ένα αρχαίο έθιμο που σηματοδοτούσε το τέλος του Χειμώνα και τον ερχομό των χελιδονιών. Τραγουδήσαμε τα κάλαντα και η νοικοκυρά μας πρόσφερε καλούδια.

Βρήκαμε πληροφορίες για τη ζωή και το ταξίδι των χελιδονιών στο διαδίκτυο εντοπίσαμε στο χάρτη τις χώρες από όπου ξεκινούν καθώς και τη διαδρομή που κάνουν.Σκεφτήκαμε και συζητήσαμε για τα συναισθήματα που μπορεί να νιώθουν τα πουλιά κατά την προετοιμασία και τη διάρκεια του μακρινού ταξιδιού.Παίξαμε ένα κινητικό- μαθηματικό παιχνίδι ” τα χελιδόνια ταξιδεύουν και βρίσκουν τις παλιές φωλιές τους”.

Χαρήκαμε πάρα πολύ όταν μας επισκέφτηκε το όχημα της δανειστικής βιβλιοθήκης Ελευθερούπολης  και ο κύριος Σταμάτης μας προσκάλεσε να μπούμε μέσα.Τα βιβλία που ταξιδεύουν ήταν μεγάλη έκπληξη για μας.Ευχαριστούμε μέσα από την ψυχή μας τους ανθρώπους της βιβλιοθήκης που τόσα χρόνια πάντα με χαρά και ευγένεια μας βοηθούν.

Φτιάξαμε χαρταετούς έτοιμους να πετάξουν ψηλά με περηφάνια.

Χαρήκαμε πολύ επίσης όταν υπάλληλοι του Δήμου μας, φύτεψαν νέα δέντρα στην αυλή μας.Ευχόμαστε με τη φροντίδα μας να ριζώσουν  και να μεγαλώσουν.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Rdc3iQILnGU

Τηρήσαμε το έθιμο της κυρα Σαρακοστής και της λαγάνας και το σχολείο μας γέμισε ευωδιά.

 

 


Και μετά από τόση δουλειά απολαμβάνουμε το παιχνίδι και τη χαλάρωση στην αυλή μας.