Οδηγίες για την προστασία από τον covid-19

για κοβιντ

Αγαπητοί γονείς

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου (ΦΕΚ 4695Β) σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

 

  • Χρήση Μάσκας  images3

Η χρήση προστατευτικής μάσκας  είναι προαιρετική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

  • Διαχείριση μεμονωμένων περιστατικών COVID-19.

Εάν ένας  μαθητής εκδηλώσει  COVID-19, εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται η σχολική μονάδα με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.

Εάν ο μαθητής  βρίσκεται στη σχολική μονάδα  και εκδηλώσει συμπτώματα,  γίνεται επικοινωνία με τους γονείς/κηδεμόνες  για να παραλάβουν το μαθητή.

Ο  μαθητής  που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 παραμένει σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου.  Ως ημέρα 0 θεωρείται η ημέρα λήψης της θετικής εργαστηριακής διάγνωσης.

  • Επιστροφή στο σχολείο ατόμων με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19

Ο μαθητής  μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών. Αν ο πυρετός επιμένει συστήνεται η παράταση της απομόνωσης εντός της οικείας μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Για την επιστροφή στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ ούτε η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Οι μαθητές όταν επιστρέφουν στο σχολείο υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα λήξης της απομόνωσης.

H  Πρ/νη του νηπιαγωγείου

Σοφία Αυγερινού