Τα παιδιά μιλούν για τα δικαιώματά τους
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989, για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα παιδιά. Η Σύμβαση αναγνωρίζει ότι η παιδική ηλικία είναι μια ευάλωτη στιγμή και ότι τα παιδιά χρειάζονται ειδική φροντίδα και προστασία, περιέχει 54 άρθρα και επικυρώθηκε από πολλά κράτη, καθορίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση, την υγεία, την προστασία και την αγάπη.
Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου και αποσκοπεί στην ανάδειξη και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου ή κοινωνικής κατάστασης.
Έτσι και εμείς είδαμε βίντεο, συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε και εμπνευστήκαμε….
κάποιοι φτιάξαμε μια ομαδική εργασία όπου κόψαμε σταγόνες νερού και ζωγραφίσαμε τα δικαιώματα στα πέταλα της μαργαρίτας….
κάποιοι φτιάξαμε μια αφίσα με μπαλόνια δικαιωμάτων που διώχνουν τα σύννεφα από τη ζωή των παιδιών…
κάποιοι γίναμε ηθοποιοί και τα αναπαραστήσαμε…
και κάποιοι πλέξαμε το “Το πουλόβερ των Δικαιωμάτων” εμπνευσμένο από το βιβλίο που είχαμε διαβάσει ” Ο ραφτάκος των λέξεων”.
Τα παιδιά μίλησαν για τα δικαιώματά τους… τα ακούτε;;!!
















































