Παρασκευή υγρού και στερεού σαπουνιού στο νηπιαγωγείο!

Τα παιδιά έχουν μάθει, πια, πολύ καλά, ότι η καθαριότητα είναι το σημαντικότερο πράγμα για την υγεία τους αλλά και ότι το να μάθουν να πλένονται μόνα τους θα τα βοηθήσει να κάνουν ένα βήμα προς την ωρίμανση και την ανεξαρτησία…

Με τους συνεργάτες μας στο “I am here, I can do” σχεδιάσαμε μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει καθαριότητα, δεξιότητες αλλά, κυρίως, μπόλικη επιστήμη! Μια πολυδραστηριότητα δηλαδή που δεν είναι άλλη από την παρασκευή σαπουνιού στο νηπιαγωγείο με τα παιδιά πρωταγωνιστές σε όλα τα στάδια δημιουργίας του. Τα παιδιά συμμετείχαν, είδαν, μύρισαν και θαύμασαν το…θαύμα της επιστήμης που μετέτρεψε όλα αυτά τα απλά υλικά σε μυρωδάτο σαπούνι!

Αρχίσαμε με την παρασκευή υγρού σαπουνιού.  Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιδέα ότι θα είχαν σαπούνι για τα χέρια τους που το είχαν φτιάξει τα ίδια.

 

Μετά προχωρήσαμε στην… “επιστημονική” παρασκευή στερεού σαπουνιού. Τα παιδιά συνέβαλαν, με περιέργεια και ενθουσιασμό στην δημιουργία του!

Ήταν τόσο ωραία τα μικρά μας σαπουνάκια που όλοι μαζί αποφασίσαμε να τα πουλήσουμε στο Πασχαλινό μας Παζάρι για να δουν οι συμπολίτες μας πόσα πράγματα μπορούν να κάνουν τα μικρά, παιδικά χεράκια!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *