Code week 2019 – “χρωματικές Ε-bee- ρίες!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

#CodeWeek
5-20 Οκτωβρίου 2019
Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Συμμετέχουμε λοιπόν και φέτος με μεγάλη χαρά στο code week 2019 με πολλαπλή δραστηριότητα: ρομποτική, δημιουργία παιχνιδιού, τέχνη και δημιουργικότητα,  δραστηριότητα χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο

Βοηθός μας θα είναι πάλι το αγαπημένο μας beebot.

To παιχνίδι που σχεδίασα για να παίξουμε λέγεται “χρωματικές ε-bee- ρίες”

Παίζεται ως εξής:

Με τη βοήθεια του beebot θα “περπατήσουμε” πάνω σε 6  χρώματα. Στα 3 βασικά, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και στα 3 συμπληρωματικά, πράσινο, πορτοκαλί, μοβ.  Αρχικά, ο/η κάθε παίχτης/τρια καλείται να βρει τα βασικά χρώματα, στέλνοντας το beebot στα σωστά τετράγωνα. Κάθε φορά που θα φτάνει σε σωστό τετράγωνο, η “μάνα” θα του δίνει την κάρτα με το ανάλογο χρώμα δηλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο ότι είναι σωστό! Σε δεύτερη φάση θα πρέπει το μελισσάκι να φτάνει στα συμπληρωματικά χρώματα (πράσινο, πορτοκαλί, μοβ) περνώντας πρώτα από τα σωστά χρωματικά τετράγωνα. Οταν ακολουθεί τη σωστή διαδρομή θα παίρνει επίσης τις κάρτες με το ανάλογο χρώμα. Κερδίζει, φυσικά ο παίχτης που θα έχει ακολουθήσει όλες τις σωστές διαδρομές και θα εχει στα χέρια του τις ανάλογες κάρτες.  (Συμπληρωματικά μπορεί η “μάνα” -αν η ομάδα το θελήσει και … αντέχει- να στείλει τους παίχτες να ζωγραφίσουν κάτι σχετικό με ένα συγκεκριμένο χρώμα στο μπλοκ τους ή να συγκεντρώσουν αντικείμενα με βάση το χρώμα τους και να δημιουργήσουν χρωματικές ομάδες!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Γαρυφαλιά Τεριζάκη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *