Safer Internet day 2019

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα για το ασφαλές διαδίκτυο προσεγγίσαμε το θέμα μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Χρησιμοποιήσαμε το διαδίκτυο για να αντλήσουμε πληροφορίες, βρήκαμε και τυπώσαμε σχετικές εικόνες που τελικά τις χρησιμοποιήσαμε στο παιχνίδι μας

Δημιουργήσαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με σκοπό να το δανείζονται οι μαθητές στο σπίτι τους κάθε Σαββατοκύριακο και να το επιστρέφουν τη Δευτέρα, όπως το βιβλίο για τη δανειστική βιβλιοθήκη και το πρόγραμμα για τη φιλοξενία του Καραμέλο (το κατοικίδιό μας) .

Οι μαθητές θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους (το θέμα το έχουμε επεξεργαστεί πολύ καλά στο σχολείο) στους γονείς τους, θα τους ενημερώσουν και τελικά για να μην ξεχάσουν θα το ζήσουν με το σώμα τους όπως τα παιδιά στο σχολείο, παίζοντας το παιχνίδι !

Στόχος του παιχνιδιού : Να δίνουν τις σωστές εντολές στο μελισσάκι ώστε να σταματάει κάθε φορά στα σωστά τετράγωνα, αποφεύγοντας τις “παγίδες”. Στα τετράγωνα γράψαμε και αριθμούς. Με κόκκινο τα τετράγωνα-παγίδες, με πράσινο τα σωστά. Οι φατσούλες που σκέφτηκαν τα παιδιά να προσθέσουμε δηλώνουν το σωστό ή λάθος τετράγωνο.

Με το δανεισμό του παιχνιδιού επιτυγχάνεται η εμπλοκλή των γονέων στις δραστηριότητες των παιδιών τους, η ενημέρωσή τους και η ευαισθητοποίησή τους για το διαδίκτυο (και για τους κινδύνους που απειλούν τα παιδιά τους, ανάλογα με την ηλικία τους) καθώς επίσης και η επαφή τους με την εκπαιδευτική ρομποτική! Τα παιδιά θα γίνουν δάσκαλοί τους μια που αυτά ξέρουν καλά να χειρίζονται ένα beebot!

Μέσα στην τσάντα του παιχνιδιού υπάρχει το ταμπλό, ένα beebot και ακόμα ένα έντυπο από το “safer internet 4 kids” με συμβουλές για τον επιτρεπόμενο χρόνο παραμονής των παιδιών μπροστά σε οθόνη, ανάλογα με το ηλικιακό τους επίπεδο

Δείτε! Μπορούμε να σας το δανείσουμε  😀

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *