2013. Η … οδύσσεια του διαστήματος στο νηπιαγωγείο!

Από το χρόνο στον ήλιο και από τον ήλιο, που αλλού; Στο διάστημα φυσικά! Στους γαλαξίες, στους πλανήτες, τα αστέρια, το άπειρο, το χάος, το σύμπαν!!!

Κι εμείς τί κάναμε; Μα …  ταξιδέψαμε στο ηλιακό μας σύστημα! Μέσα στους ιπτάμενους δίσκους μας, γνωρίζοντας εξωγήινους, συναντώντας πλανήτες, δορυφόρους και … μαύρες τρύπες!!!

Ευτυχώς που δεν πέσαμε σε καμία να λέτε!

Αλλά, ξέρετε τί μάθαμε; Αυτές οι μαύρες τρύπες, δεν είναι τρύπες! Απλώς, είναι πολλή ύλη – έτσι τη λένε τα … επιστημονικά βιβλία που διαβάσαμε- μαζεμένη σε πολύ μικρό χώρο, έτσι ώστε ό,τι και να πέσει εκεί δε φαίνεται! Ούτε μία ακτίνα του ήλιου δε μπορεί να περάσει. Την απορροφά η … ύλη!!! Τόσο απλό είναι!!!

Μιλώντας για μαύρες τρύπες

Αλλά το σύμπαν δεν υπήρχε από την αρχή … Υπήρχε μόνο το χάος! Εγινε μία μεγάλη έκρηξη, το big bang και  τότε…

Είδαμε λοιπόν διαστημόπλοια, αστροναύτες, δορυφόρους, στο διαδίκτυο και στα βιβλία μας. Παίξαμε παιχνίδια, κατασκευάσαμε, γράψαμε διαστημολέξεις, συμπληρώσαμε φύλλα εργασίας με πλανήτες και προωθώντας την υγιεινή διατροφή δημιουργήσαμε και μήνυμα σχετικό!

“Στο δικό μας γαλαξία το γάλα έχει … αξία“!!!

Για σωστή “διαγαλαξιακή” υγιεινή διατροφή!!! Καταναλώστε το άφοβα παιδιά!!! Το γάλα κάνει καλό στην καρδιά και το μυαλό!!!

Σας πείσαμε;

Το σύμπαν είναι άπειρο… Δεν μπορείς να το μετρήσεις!

Τώρα καταλαβαίνουμε τί θέλει να πει  η κυρία όταν μας λέει “σας  αγαπώ μέχρι το …σύμπαν”!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *