Εκλογές 2012! … και στο σχολείο μας! Πηγαίνοντας προς τα πίσω θα σας δημοσιεύω και εργασίες της προηγούμενης εβδομάδας μας. Δυστυχώς, θέλει χρόνο και η … έγκαιρη ενημέρωση!!!

Εκλογές λοιπόν…

Το θέμα των εκλογών μου αρέσει να το «δουλεύω» με τα παιδιά ΜΕΤΑ τις εκλογές. Πολλά απ’ αυτά έχουν την εμπειρία της ψήφου, αφού έχουν πάει με τους γονείς τους σε εκλογικό κέντρο και ξέρουν λεπτομέρειες… Δεν είχα άδικο, λοιπόν, ούτε φέτος, αφού πολλά παιδιά είχαν συνοδεύσει τους γονείς τους  ακόμα και μέσα στο «δωματιάκι» ! Μάλλον μήπως κάνουν κανένα λάθος οι γονείς τους και ρίξουν αλλού την ψήφο τους!!!

Παρατηρητικά όντα λοιπόν τα παιδιά μου είπαν και κατέγραψα όλα όσα είδαν, τα οποία, φυσικά ήταν αρκετά για να μετατρέψουμε την τάξη σε εκλογικό κέντρο…

Ωραία εμπειρία ήταν! Αυτό το σχέδιο εργασίας βγήκε κυριολεκτικά από τα παιδιά ,αυθόρμητα, μια και είχαν τα ίδια τη σχετική εμπειρία νωρίτερα. Μου έκανε εντύπωση που ήξεραν και λεπτομέρειες για τα κόμματα. Πολλά απ΄αυτά  ήξεραν ακόμα και τι ψήφισαν οι γονείς τους…

Αντί για exit poll είχαμε τα … προγνωστικά των ίδιων των παιδιών. Ακόμα και των ίδιων των υποψηφίων, οι οποίοι ήταν πολύ αντικειμενικοί!!!

Πλάκα είχε που είπε ένας μαθητής: » κυρία, θα ξαναγίνουν οι εκλογές, γιατί δε βγήκε κανένας!!!»

Με δημοκρατικές διαδικασίες λοιπόν πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές 2012 στο κλασικό τμήμα του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων. Εμείς τουλάχιστον σχηματίσαμε … κυβέρνηση στην τάξη!

Αρχηγός, λοιπόν,  ψηφίστηκε η Σελάνα, η οποία μας κέρασε και παγωτό!!!


Αφήστε μια απάντηση