Ο Φίλιππος Μανδηλαράς στο νηπιαγωγείο μας!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, που είναι στις 2 Απριλίου αλλά και για να ενισχύσουμε την φιλαναγνωσία μικρών και μεγάλων (μια και οι μεγάλοι τους διαβάζουν τις ιστορίες) καλέσαμε τον συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων κο Φίλιππο Μανδηλαρά στο σχολείο μας. Είχαμε δουλέψει από την αρχή της χρονιάς τα βιβλία του από τη σειρά  «η πρώτη μου μυθολογία»  (μια και το κλασικό τμήμα εκπονεί πρόγραμμα Περιβαλλοντικό με τίτλο «τέχνη, μύθοι και gormiti στην υπηρεσία του πλανήτη» ) και έτσι τα παιδιά ήταν προετοιμασμένα πολύ καλά. Ο συγγραφέας προσέγγισε τα παιδιά με απίστευτο τρόπο! Είχε φοβερή αμεσότητα και τα παιδιά τον λάτρεψαν! Ιδιαίτερα τα κορίτσια που δεν ξεκόλλησαν στιγμή από πάνω του! Με το θεατρικό παιχνίδι ζωντάνεψαν έναν αγαπημένο τους μύθο , αυτόν της Περσεφόνης! Έτσι λοιπόν,  την τάξη μας επισκέφτηκαν δέντρα, άλογα, κορίτσια που έπαιζαν με την Περσεφόνη και φυσικά η Δήμητρα, ο Πλούτωνας , ο Κέρβερος και ο Ερμής που είχε και βοηθό αυτή τη φορά!

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τον κύριο Μανδηλαρά. Η ανυπομονησία τους να τον γνωρίσουν μεγάλωνε όσο πιο πολλά βιβλία του διαβάζαμε!!!

Εμείς θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε που έκανε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι για να μας επισκεφθεί και έτσι του είχαμε ήδη ετοιμάσει μια «μυθοσαλάτα» για να τον μπερδέψουμε, φτιάξαμε την Περσεφόνη και τον Φαέθοντα, κούκλες για το κουκλοθέατρο με ξύλινες κουτάλες, ζωγραφίσαμε και κάναμε βιβλίο τις ζωγραφιές μας, γράψαμε σε ένα ταμπλό λέξεις αγαπημένες μας για τον συγγραφέα και όλα αυτά του τα χαρίσαμε. Με την βοήθεια των μαμάδων , οι οποίες είναι οι καλύτερες μαμάδες του κόσμου του είχαμε ετοιμάσει και μία τελευταία έκπληξη! Έφεραν φαγητά τοπικά, παραδοσιακά μας και του κάναμε το τραπέζι. Τα παιδιά χόρεψαν μαζί του και τελικά έφυγε και ο ίδιος ο κύριος Μανδηλαράς ευχαριστημένος και γεμάτος δώρα, αφού δεν του κάναμε μόνο εμείς (παιδιά και νηπιαγωγοί) αλλά και οι μαμάδες και οι  μπαμπάδες!!! Του χάρισαν ελιές σε ωραία βαζάκια, ελαιόλαδο, γλυκό του κουταλιού νεραντζάκι, πετιμέζι και κρασί!  Υπάρχει καλύτερος τρόπος να διαφημίζεις τον τόπο σου?

Εμείς δε θα ξεχάσουμε ποτέ αυτή  την ημέρα! Και μάλλον ούτε και ο ίδιος!!!

Οι φωτογραφίες που θα ακολουθήσουν είναι από τη συγκεκριμένη εκδήλωση που έγινε στις 29 Μαρτίου 2012.

2 σχόλια στο “Ο Φίλιππος Μανδηλαράς στο νηπιαγωγείο μας!

 1. Κυρία Γαρυφαλιά Τερζάκη, δεν παίζεσαι. Εμείς, οι μπαμπάδες και οι μαμάδες των μικρών μαθητών σου σε ευχαριστούμε για την τρομερή ιδέα και υλοποίηση (και πόοοοση απόσταση και πόοοοσος κόπος χωρίζει την ιδέα από την υλοποίηση!) να φέρεις τον ταλαντούχο, δημιουργικό και εμπνευσμένο συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά να τον γνωρίσουν τα παιδιά, να τον γνωρίσουμε και εμείς οι μεγάλοι.
  Πάντα να έχεις όρεξη, έμπνευση και μούρλα (με την καλή έννοια) για τέτοια και άλλα τόσα.
  ΥΓ. (η κομπόστα ήταν νεράντζι -ελπίζω του κυρ Φίλιππου να του αρέσει και αυτή)
  -Ο μπαμπάς της Σελάνας-

  • Ευχαριστώ πολύ μπαμπά της Σελάνας! Νόμιζα ότι ήταν «γλυκό του κουταλιού νεραντζάκι». Είτε νεράντζι είτε νεραντζάκι όμως, ενθουσιάστηκε και με το περιεχόμενο και με την ετικέτα!!!
   Μακάρι κάθε χρόνο να έχω γονείς όπως εσείς!!! Ευχαριστώ εγώ για την υποστήριξη σε ότι «μουρλό» προγραμματίζω -ουμε!
   Έχω κι άλλες ιδέες για τους επόμενους μήνες και φυσικά για τη γιορτή τέλους!!! Θα τα πούμε …
   με αγάπη
   ‘κυρία’ Γαρυφαλιά

Αφήστε μια απάντηση