Αγιά Σωτήρα στο Μωριά κι Αγιά Σοφιά στην Πόλη

Στο όμορφο χωριό “χριστιανοι” βρίσκεται αυτο το ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ μνημείο , ο ναός της μεταμορφώσεως του Σωτήρος”.  Εκεί μας περίμεναν ο πρόεδρος του χωριού με τη σύζυγο του !
imageΧτιςμενος στα ερείπια αρχαιου ελληνικού ναού αφιερωμένου στο Σωτήρα Δια αποτελεί ενα ιστορικό κτίσμα μοναδικής σπουδαιότητας αφου ειναι ο μεγαλύτερος βυζαντινός ναός στην Πελοπόννησο. Εξ ου και η γνωστή ρήση “Αγιά Σωτηρα στο μορια και Αγία σοφια στην Πόλη ”
image image image image

 

image

Μεσα στο ναό τραγουδήσαμε ενα αγαπημενο τραγούδι! “Το μαρμαρωμένο βασιλιά”! Ειχαμε παρει μαζι ξυλάκια και μαρακες!

image

Ο πρόεδρος του χωριού με τη σύζυγο του αφου μας υποδέχτηκαν και μας ξενάγησαν στο ναό νας οδήγησαν στην πλατεία για φαγητό!

imageimage

Μια μόνιμη κάτοικος της λιμνουλας μας υπολιμνούλα δέχτηκε εκεί!imageimage

imageΜετα το φαγητό και το παιχνίδι με την πάπια ζωγραφίσαμε για να κανουμε δώρο στους φιλόξενους οικοδεσπότες!
imageimageimage

Η μόλυνση της θάλασσας αρχίζει και απο  ψηλά! Αφήσαμε κι εδω το  … στίγμα μας λοιπον! Εκτός απο τις ζωγραφιές και αφιςα της HELMEPA imageimageΦευγοντας , είπαμε να ρίξουμε μια ματια στα έργα του φράγματος! Σε ενα τρίμηνο θα αρχίσει να γεμίζει , μας ειπε ο εργολαβος και σε τρία χρονια θα εχει γεμίσει για καλα! Φωτογραφίσαμε με τα ματια το φαράγγι για να χαραχθεί στη μνήμη μας μια που σε τρία χρονια ολα θα έχουν σκεπαστεί με νερό, ευχαριστήσαμε τον εργολάβο κύριο Βαγγέλη και πήραμε το δρόμο της επιστροφής! image image image

 

Την επομενη φορα που θα ερθουμε θα περάσουμε απο τον καινουριο δρόμο. Πάνω απο το φράγμα!
imageimage

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *