παγωμένες ζωγραφιές!

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε το θέμα μας για το νερό από αυτά τα απίστευτα χρωμοπαγάκια!!!

Η κυρία μας μας είχε προβληματίσει από την Παρασκευή … Μας είχε ρωτήσει, λοιπόν, αν το χρωματιστό νερό παγώνει. Κάποιοι απαντήσαμε θετικά, κάποιοι άλλοι αρνητικά! Γεμίσαμε λοιπόν τις παγοκυψέλες για να διαπιστώσουμε αν παγώνει και κατά συνέπεια αν μπορούμε να ζωγραφίσουμε… Δεν το πίστευε κανείς μας.

Ποιός να μας τό’λεγε ότι θα ζωγραφίζαμε με παγάκια! Δεν το πιστεύαμε! Ο ενθουσιασμός μας δεν περιγράφεται!!! Ζωγραφίζαμε, ζωγραφίζαμε, ζωγραφίζαμε μέχρι να λιώσουμε όλα τα παγάκια! Ηταν πολλά όμως και τα κρατήσαμε και στην κατάψυξη για τις επόμενες μέρες! Τώρα πια έχουμε και άλλη γωνιά με υλικά ζωγραφικής…. Την κατάψυξη!!!

Η κυρία μας λέει, ότι όλα αυτά είναι φυσική! Γινόμαστε επιστήμονες μικροί, που παίζοντας, μαθαίνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε… Προβληματιζόμαστε, υποθέτουμε, πειραματιζόμαστε και καταλήγουμε σε συμπεράσματα… Για παράδειγμα, ναι, το χρωματιστό νερό παγώνει, το ζεστό νερό βοηθάει τα παγάκια να λιώσουν νωρίτερα και ναιιιιιι, τα παγάκια ζωγραφίζουν, αν είναι χρωματιστά.

Επόμενο πείραμα, να φτιάξουμε χυμοπαγάκια και να διαπιστώσουμε αν πράγματι βάφουν και αυτά…

Θα σας ενημερώσουμε. Τα πειράματά μας με το νερό θα συνεχιστούν φυσικά!

Από το διάστημα, το άπειρο, τους γαλαξίες  και τους πλανήτες, περάσαμε στον ήλιο και τον πλανήτη μας, την αγαπημένη μας γη και εδώ θα μείνουμε για πολύ καιρό.

Η γη μας αποτελείται κυρίως από νερό… Και έτσι ξεκινήσαμε τη μελέτη της γης από το … υγρό στοιχείο!!!

Παράλληλα, όπως θα δείτε, δεν ξεχνάμε και την τέχνη, με την οποία είμαστε καθημερινά σε επαφή μαζί της! Και επειδή είμαστε και οι ίδιοι …καλλιτέχνες αλλά και επειδή ολο και καποια αφορμή βρίσκουμε καθημερινά για να σχολιάσουμε έναν πίνακα ή να μας δείξει η κυρία μας διάφορες τεχνικές (ή εμμονές0 ζωγράφων… Στην περιπτωση αυτή, επηρεαστήκαμε από τον Καντίνσκι και το Ντελονέ. Μας ενέπνευσαν τα χρώματα και τα σχήματα που χρησιμοποιούσαν και ιδού το αποτέλεσμα! Απλώς, αντί για πινέλα χρησιμοποιήσαμε χρωματιστά παγάκια! Είμαστε σίγουροι ότι και αυτοί θα τα χρησιμοποιούσαν αν το είχαν σκεφτεί!!!

Δείτε πόσο ωραία περάσαμε ζωγραφίζοντας με τα χρωμοπαγάκια μας που μας θύμισαν παγωτά! Και γι αυτό θα ακούσετε ένα τραγούδι που αγαπάμε πολύ να συνοδεύει τα χέρια μας!!!

Αφήστε μια απάντηση