ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Σήμερα είναι η μέρα που γιορτάζονται σε όλον τον κόσμο τα Μουσεία, είναι δηλαδή η Παγκόσμια Μέρα των Μουσείων. Τι είναι όμως το μουσείο;

Το μουσείο είναι ένα κτήριο, ένας χώρος που επισκέπτονται οι άνθρωποι για να δουν τα εκθέματα που υπάρχουν μέσα, να μάθουν και να περάσουν όμορφα. Όταν λέμε για εκθέματα εννοούμε αντικείμενα που μπορεί να έχει φτιάξει ο άνθρωπος ή υλικά που προέρχονται από τη φύση. Μέσα στο Μουσείο δεν αγγίζουμε τα εκθέματα και μιλάμε χαμηλόφωνα.

Υπάρχουν πολλά είδη μουσείων. Κάποια από αυτά είναι το αρχαιολογικό, το λαογραφικό, το βυζαντινό, το μουσείο σύγχρονης τέχνης, το μουσείο φυσικής ιστορίας, το μουσείο παιχνιδιών, το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων και άλλα πολλά.

  • Έχεις επισκεφτεί κάποιο μουσείο εώς τώρα;
  • Ποιο μουσείο έχεις επισκεφτεί και τι σ’ άρεσε πιο πολύ σ’ αυτό;
  • Θα μπορούσες αν θέλεις να επισκεφτείς τα μουσεία της πόλης μας.
  • Θα μπορούσες ακόμη να δημιουργήσεις ένα μουσείο παιχνιδιών στο δωμάτιο σου με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά.

……………………………………………………………..

Βίντεο: “Ο Λέων των Κυθήρων”

Ο “Λέων των Κυθήρων” είναι το άγαλμα ενός λιονταριού που έγινε στην αρχαιότητα.Ήταν θαμμένο μέσα στη γη και βρέθηκε σε κάποιες ανασκαφές,. Στο βίντεο που ακολουθεί ο Λέων μας αφηγείται τα ταξίδια του στα διάφορα μουσεία του κόσμου και την περιπέτεια του, ώσπου να τοποθετηθεί στην τελευταία του θέση που βρίσκεται σήμερα.

Τι σου άρεσε από το βίντεο που παρακολούθησες; Μπορείς να ζωγραφίσεις τον “Λέων των Κυθήρων” στην τοποθεσία που σ’ άρεσε πιο πολύ;

………………………………………………………….

Τραγούδι: “Μες στο Μουσείο”

Μπορείς να δημιουργήσεις ένα δικό σου άγαλμα ή ένα αγγείο με πλαστελίνη, ζυμάρι ή πηλό; Βγάλε φωτογραφίες.

…………………………………………………………………

“Αγάλματα της Φλώρινας”

Μνημείο του Ρώσου Στρατιώτη.

Μνημείο για του νεκρούς του ΔΣΕ στη μάχη τη Φλώρινας.

Μακεδονομάχος.

“Θνήσκων Πολεμιστής”.

Στη βόλτα που θα βγείτε στην πόλη, προσπαθήστε να βρείτε τα αγάλματα που σας παρουσιάζουμε παραπάνω σε φωτογραφίες ή όποια άλλα θέλετε. Παρατήρησε τη στάση του σώματος που έχει το άγαλμα, προσπάθησε να τα μιμηθείς και απαθανάτισε τις στιγμές αυτές σε φωτογραφίες.

Μπορείτε να μας στείλετε φωτογραφίες στην ομάδα επικοινωνίας.

……………………………………………….