Επισκεφθήκαμε με τους μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών την έκθεση ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ την Τρίτη 29/11/22.
Είχαμε συζητήσει από πριν στο σχολείο τα γεγονότα της εποχής εκείνης οπότε δεν ήταν δύσκολο για τους μικρούς μαθητές να καταλάβουν αυτά που έβλεπαν στις φωτογραφίες ούτε τη χρήση των αντικειμένων της έκθεσης.
Τους εντυπωσίασε ιδιαίτερα η προθήκη με τα αντικείμενα του Στρατηγού Σταυριανόπουλου αφού γνώριζαν ότι ο Στρατηγός ήταν από τα Φιλιατρά.
Την ξενάγηση έκανε η κ. Φωτεινή Στυλιανού. Μετά την ξενάγηση τους δημιούργησε ένα εργαστήρι ζωγραφικής για να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους σε χαρτί και τους κέρασε σοκολατάκια πριν φύγουν για να είναι πιο γλυκιά η ανάμνηση της επίσκεψης. Μας χάρισε κι έναν χάρτη της Ελλάδας για το σχολείο μας.
Οι μαθητές αυτής της ηλικίας είναι δύσκολο να αποτυπώσουν ιστορικά γεγονότα. Είναι όμως σημαντικό να μάθουν να αναζητούν και να επισκέπτονται πολιτιστικούς χώρους.






