Τα ζωάκια γιορτάζουν-2023

Γνωριμία με τα ζώα | Μαθαίνοντας για τα Ζώα

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την καλή διαβίωση.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου.

Τα ζωάκια τ’αγαπάμε και ποτέ δεν τα χτυπάμε

τα φροντίζουμε, τα προσέχουμε και παρέα μας τα έχουμε.

Στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα των ζώων στο νηπιαγωγείο μας! Τα ζώα είναι πάντα από τα αγαπημένα θέματα των παιδιών και χαρήκαμε όλες τις δραστηριότητες που κάναμε στην τάξη μας! Πρώτα διαβάσαμε το βιβλίο Οι ουρές δεν είναι για να τις τραβάμε, και μιλήσαμε για τα δικαιώματα των ζώων, για το πώς πρέπει να τα μεταχειριζόμαστε, να τα φροντίζουμε, να τα προσέχουμε… Μόνο όταν τα σεβόμαστε και τα αγαπάμε είναι χαρούμενα! Κι επειδή σήμερα είναι η μέρα τους…γιορτάζουν!

Una Flor GIF - Una Flor - Discover & Share GIFsxronia polla - Δωρεάν κινούμενο GIF - PicMix

1112

1314

1516

Στη συνέχεια, παίξαμε με τα ζωάκια της τάξης μας , βρήκαμε τι είναι το καθένα, μιλήσαμε για το πού ζει και στο τέλος παίξαμε ένα παιχνίδι ομαδοποίησης. Χωρίσαμε τα ζωάκια σε αυτά που ζούνε στη ζούγκλα, στη φάρμα, στο δάσος και στο νερό και τα βάλαμε στο σωστό στεφάνι. Φτιάξαμε παζλ, ταιριάξαμε το σωστό κεφάλι με το σωστό ζωάκι, και βρήκαμε πού ζει το κάθε ζωάκι…

Για να θυμόμαστε όλοι την παγκόσμια ημέρα των ζώων, φτιάξαμε μία όμορφη κατασκευή για να την πάρουμε στο σπίτι μας. Βάψαμε το αρκουδάκι με νερομπογιά και μιλήσαμε για την καφέ αρκούδα!

Αφιερώσαμε όλη την μέρα στην παγκόσμια μέρα των ζώων …Παίξαμε επιτραπέζια παιχνίδια όλοι μαζί στην παρεούλα, είδαμε παραμύθια με ζωάκια και διασκεδάσαμε με μουσικοκινητικά παιχνίδια!

Ας γνωρίσουμε ακόμη περισσότερο την καφέ αρκούδα!!!

 

GIFs flowers για όλες τις περιστάσεις - eikones top in 2023 | Flowers, Table decorations, Cute animals