Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου 2023

...είμαστε κι εμείς...

Σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο, στις 2 Απριλίου, εορτάζεται η γέννηση του μεγάλου Δανού παραμυθά Hans Christian Andersen. Τα μικρά παιδιά, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι παραμυθάδες, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι εκδότες οι μεταφραστές και όλοι όσοι αγαπούν το παιδικό βιβλίο γιορτάζουν αυτήν την ημέρα!

Λίγα λόγια για τη ζωή του….
Δανός συγγραφέας και ποιητής,πασίγνωστος σ’ όλο τον κόσμο για τα παραμύθια του.
Γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1805. Έμεινε ορφανός από πατέρα στα 11 του χρόνια και έκανε διάφορες δουλειές για να τα φέρει βόλτα αυτός και η μητέρα του. Το σχολείο ήταν μια πολυτέλεια για τον μικρό Χανς Κρίστιαν.
Το προσωπικό του καταφύγιο, τις όποιες ελεύθερες ώρες είχε, ήταν ένα μικρό κουκλοθέατρο. Έφτιαχνε με τα ίδια του τα χέρια τις κούκλες, τις έντυνε κι έδινε τις δικές του προσωπικές παραστάσεις.
Η χάρη του αυτή έφτασε στα αυτιά του βασιλιά της Δανίας Φρειδερίκου του 6ου, ο οποίος ενδιαφέρθηκε προσωπικά για το παράξενο αυτό αγόρι. Τον έστειλε σ’ ένα από τα καλύτερα σχολεία της χώρας, καταβάλλοντας ο ίδιος τα δίδακτρα.
Θα γράψει συνολικά 168 παραμύθια με πιο γνωστά,  «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι», «Η βασίλισσα του χιονιού», «Το ασχημόπαπο», «Το μολυβένιο στρατιωτάκι», «Το μικρό έλατο», «Η μικρή γοργόνα», «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα», «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» και «Η Τοσοδούλα».
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο νηπιαγωγείο μας ασχοληθήκαμε και μιλήσαμε για την ημέρα που γιορτάζει το βιβλίο.
12
35
78
69
1011
2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου» – Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών Τρικάλων
2 Απριλίου παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου – 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - Υλικό & Δραστηριότητες:, παγκοσμια ημερα βιβλιου δραστηριοτητες
http://4nip-kater.pie.sch.gr/drasririotite (With images) | Σχολικές ...