Φυλές- παιδιά του κόσμου-κινέζοι!!!!

Οι φυλές είναι τέσσερις: λευκή, κόκκινη, κίτρινη και μαύρη

Σήμερα θα ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο και θα μάθεις πολλά πολλά πράγματα, θα γνωρίσεις πολλά πολλά παιδιά. Παιδιά σαν και σένα… παιδιά που όμως ζουν διαφορετικά, σε μακρινούς τόπους !!! Και τι με αυτό;;;

Όλα ζητούν  να παίζουν , να ονειρεύονται, να γελάνε, να αγκαλιάζουν …… 

Είσαι έτοιμος να τα γνωρίσεις ;;;;;

Πριν φύγουμε για το ταξίδι μας όμως ας μάθουμε που βρισκόμαστε  τώρα!!!!

Μένουμε σε μια όμορφη χώρα…την Ελλάδα! Ορίστε και το σχήμα της στον χάρτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Έχεις ξαναδεί χάρτη;; Ψάξε στο σπίτι, Μπορεί να έχεις υδρόγειο σφαίρα, το ίδιο είναι. Και μάλιστα πιο διασκεδαστική δείχνει όλη τη γη και γυρίζει σας μια μπάλα. Μπορείς να ψάξεις και στο διαδίκτυο… κάπου μέσα σε όλες τις χώρες θα βρεις και την Ελλάδα μας!!!

Δες  πόσο μικρή φαίνεται  η Ελλάδα μας όταν κοιτάμε όλες τις χώρες μαζί! Είναι η κόκκινη τελίτσα!

 

Ζούμε σε μια μικρή χώρα αλλά όλος ο κόσμος μας γνωρίζει γιατί  είναι μια πολύ όμορφη χώρα και οι αρχαίοι Έλληνες που έζησαν πριν πολλά χρόνια ανακάλυψαν σπουδαία πράγματα!

Το ήξερες  αυτό;

Και για αυτό πολλοί αναγνωρίζουν και τη σημαία μας!

 

 

 

 

 

 

Οι χώρες όλου του κόσμου έχουν χωριστεί σε ομαδούλες…ή για να το λέμε πιο σωστά σε ηπείρους! Τις ηπείρους της έχει φτιάξει η θάλασσα που χωρίζει τη στεριά!

Μήπως ξέρεις, έχεις ακούσει ποτέ  σε ποια ήπειρο ανήκει η Ελλάδα;;;; Είμαστε στην Ευρώπη (στο πράσινο κομματάκι)! Σε αυτό το πράσινο κομματάκι ανήκουν πολλές χώρες!!! 

 

 

 

 

 

Όπως είδες και στο βίντεο κάθε κομματάκι έχει το δικό του όνομα , τις δικές του χώρες τις δικές του συνήθειες που είναι μεταξύ τους διαφορετικά!!! Άλλα αυτό είναι που κάνει και τον κόσμο μας τόσο ενδιαφέρον και θέλουμε να κάνουμε όλοι ταξίδια για να γνωρίσουμε αυτά τα διαφορετικά πράγματα.

Στις διάφορες ηπείρους παιδιά υπάρχουν και διάφορες φυλές. Δηλαδή άνθρωποι με συγκεκριμένο τρόπο ζωής, όπως έχουμε και εμείς το δικό μας τρόπο έχουν και αυτοί το δικό τους διαφορετικό τρόπο! Ας γνωρίσουμε μερικά παιδιά του κόσμου 

Ποιοι είναι οι Κινέζοι , ποια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους , ποιο είναι το ντύσιμό τους , ποιο είναι το κύριο φαγητό τους ποιες οι ασχολίες τους , ποια τα προιόντα της χώρας τους .
Είδαμε στην υδρόγειο σφαίρα τη θέση της Κίνας και της Ιαπωνίας και τη συγκρίναμε με τη δική μας στο μέγεθος .

Τους έβαλα να ακούσουν κινέζικη μουσική και τους έδειξα κάποιες χαρακτηριστικές κινήσεις ( μικρά βηματάκια μπρος – πίσω , αριστερά – δεξιά , και βαθύ σκύψιμο , και γονάτισμα ).
Τα παιδιά μιμήθηκαν αυτές τις χαριτωμένες κινήσεις !!!!!!!!!

Η φυλή των Κινέζων πριν χρόνια απειλούνταν από πολλές άλλες φυλές. Έτσι λοιπόν οι Κινέζοι αποφάσισαν να φτιάξουν ένα μεγάλο τείχος ώστε να εμποδίσουν τους άλλους λαούς να μπουν μέσα στην χώρα τους. Αυτό το τείχος το ονόμασαν «Σινικό τείχος» και μάλιστα έκαναν πάρα πολλά χρόνια να το φτιάξουν μιας και είναι πολύ μεγάλο. Κοίτα πόσο μεγάλο!!!


Τα  κινεζάκια που ανήκουν στην κίτρινη φυλή φορούν καπέλα με  σχήμα κώνου και είναι φτιαγμένα από διάφορα υλικά και χρώματα. Τρώνε πολύ ρύζι όπως εμείς τρώμε το ψωμί.