Το νηπιαγωγείο μας στο Μύλο των Ξωτικών!

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε το Μύλο των Ξωτικών, με τους γονείς και τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας, στα γειτονικά μας και πανέμορφα Τρίκαλα. Ο καιρός ήταν υπέροχος, τα παιδιά έζησαν για λίγες ώρες τη μαγεία του Χριστουγεννιάτικου πάρκου, επισκέφθηκαν όλους τους χώρους, έβγαλαν φωτογραφίες με τον Άϊ-Βασίλη, ανέβηκαν στο Μύλο και συνάντησαν τη βασίλισσα Ντάμα Κούπα, δοκίμασαν τα γλυκίσματα και τα αλμυρά εδέσματα.

  Ο ανακατασκευασμένος Μύλος Ματσόπουλου, 134 χρόνια μετά την ανέγερσή του έλαβε τη νέα του θέση στην ιστορία. Το νέο βιομηχανικό μουσείο της χώρας αποτελεί πλέον ένα μοναδικό επισκέψιμο μνημείο: το μοναδικό στη χώρα μας και από τα ελάχιστα στην Ευρώπη τετραώροφα κτήρια που λειτουργούν ως αλευρόμυλοι! Και αυτή είναι η καινοτομία: Ο Μύλος μπορεί να λειτουργήσει κανονικά ως… μύλος! Ακόμη και την περίοδο της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής στην Ελλάδα, του Μύλου των Ξωτικών, το βιομηχανικό αυτό μουσείο μπορεί να παραγάγει αλεύρι όλων των τύπων που παράγονταν εδώ μέχρι το 1984.

          Ο Μύλος των Ξωτικών          Ανοίγει σήμερα ο «Μύλος των Ξωτικών» (φωτογραφίες) - Magnesia News

 Περνώντας την Πύλη του Μύλου των Ξωτικών είναι σαν μια νεράιδα να σε αγγίζει με το μαγικό ραβδί της και να σε κάνει ξανά παιδί. Φέτος, η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, θα σε βάλει σε παραμυθένιες διαδρομές με προορισμό των Μύλο των Ξωτικών όπου θα βρεις μουσικές, φωτάκια, χιονισμένα δέντρα και στολισμούς

321

Τα παιδιά είναι σίγουρο ότι δε θα ξεχάσουν αυτό το ονειρικό ταξίδι…