Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία-3 Δεκεμβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον κόσμο προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η αρχική της ονομασία ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες». Κάθε χρόνο εστιάζει σε διαφορετικό θέμα.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες ζουν ανάμεσά μας. Κάποιοι είναι εξοικειωμένοι με αυτά κι  κάποιοι άλλοι όχι. Η ευαισθητοποίηση των παιδιών πρέπει να ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία. Tην Πέμπτη στο νηπιαγωγείο μας ασχοληθήκαμε με διάφορες δραστηριότητες για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Παίξαμε παιχνίδια:

Αφής: Αναζητήσαμε τη χρήση του τηλεφώνου προσπαθώντας να καταλάβουμε με ποιο τρόπο γίνετε αυτό από ένα τυφλό άτομο.

Σε οδηγώ με τα μάτια μου: Τα παιδιά σε ζευγάρια. Το ένα παιδί δε βλέπει, με κλειστά μάτια και το άλλο παιδί ο οδηγός του

Ζωγραφίζω με το στόμα: Τα παιδιά χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους, παρά μόνο το στόμα ζωγραφίζουν με πινέλα και μαρκαδόρους.

Συζητήσαμε με τα παιδιά για το πως ένιωσαν κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, ποια συναισθήματα τους δημιουργήθηκαν και αν δυσκολεύτηκαν.

Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε.

Η Π.Ένωση Τυφλών Θράκης υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία με αφορμή την αυριανή ημέρα - e-evros.gr

Η μαγεία του να είσαι διαφορετικός… 3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρίες

Κώφωση Ειδικές Μαθησιακές δυσκολίες - Δυσλεξία Τύφλωση Επιθετικότητα (bullying) ... | Feelings, Quotes, Letters

Oι εργασίες κάποιων παιδιών.

.jpg.jpg

.jpg.jpg

.jpg.jpg

Για το σπίτι τα παιδιά πήραν το παρακάτω ένθετο.

21 122 1

23 124

Τα παραμύθια μας

16 214 1

15 2

 Κάποιες εικόνες που μας έκαναν εντύπωση!!!

11 413 2

12 3

 

Παρακολουθήσαμε ένα εξαιρετικό βίντεο της Μαρίνας Ζαχαρία βασισμένο στο παραμύθι  με τίτλο :Η Αργύρω γελάει των Willis και Ross!!!! Το διαβάσαμε στην τάξη και τα παιδιά ζωγράφισαν την Αργυρώ.

 

«Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ίση με τη δική μας»