Βόλτα στη λαϊκή του χωριού μας.

Η Φαλάνη, παλαιότερη γνωστή ως Τατάρι, είναι κωμόπολη της Θεσσαλίας. Βρίσκεται στο κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και απέχει 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Λάρισας. Από 1 Ιανουαρίου 2011 υπάγεται στο Δήμο Λαρισαίων. Ο πληθυσμός της είναι κυρίως αστικός και αριθμεί 4.500 μόνιμους κατοίκους (2011). Πολιούχος της Φαλάνης είναι ο Άγιος Κωνσταντίνος.

Φαλάνη: Βόλτα για…κεμπάπ στη Λάρισα — Μαρία Ηλιάκη

Ο βασικός κλάδος της οικονομίας της Φαλάνης είναι η γεωργική παραγωγή. Η καλλιέργεια γίνεται με σύγχρονα μηχανικά μέσα και οι περισσότερες γεωργικές εκμεταλλεύσεις είναι ποτιστικές. Τα κυριότερα προϊόντα που παράγονται είναι βαμβάκι, σιτηρά, τεύτλα, μπάμιες και ροδάκινα

Η κοινότητα συστάθηκε με την ονομασία Τατάρ για πρώτη φορά το 1912 και μετονομάστηκε σε Φαλάννη το 1916. Λειτούργησε ως κοινότητα μέχρι την κατάργησή της το 1997.

Μετά το 1950 η ζωή εξομαλύνεται και η Φαλάνη ακολουθεί μια γρήγορη πορεία ανάπτυξης. Από ένα κλασικό χωριό του κάμπου με χωματόδρομους, μικρά έλη και χαμηλά πλίθινα σπίτια, μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο οικισμό γεμάτο ζωή και δράση. Τη δεκαετία του ΄60 είναι πια μια εύρωστη (η 3η στην Ελλάδα) κοινότητα.
Στη Φαλάνη λοιπόν κάθε Πέμπτη γίνεται λαϊκή αγορά στο κέντρο του χωριού.Αποφασίσαμε με τα παιδιά να επισκεφθούμε τη λαϊκή του χωριού μας.Γνωρίσαμε τα λουλούδια του φθινοπώρου , τα φρούτα και τα λαχανικά.
Ο καιρός ήταν υπέροχος τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και γυρίσαμε στο νηπιαγωγείο μας φορτωμένοι με φρούτα.
11 622 3
7 16
1 18 2
31 12