Αγώνες στο νηπιαγωγείο μας και μετάλλια.

Σήμερα τα παιδιά παρακολούθησαν στο κουκλοθέατρο, πως η Αθήνα πήρε το όνομά της από τη θεά Αθηνά.Ενθουσιάστηκαν και είπαμε αύριο να το ξαναδούμε!

Μετά μιλήσαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είπαμε είναι αθλητική διοργάνωση πολλών αγωνισμάτων που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Η καταγωγή των αγώνων είναι από την Αρχαία Ελλάδα και έχουν αναβιωθεί από τον Γάλλο βαρώνο Πιέρ ντε Κουμπερτέν και τον Έλληνα Δημήτριο Βικέλα στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι Αγώνες της Ολυμπιάδας, γνωστοί και ως Θερινοί Ολυμπιακοί, τελούνται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1896 και μετά, με εξαίρεση τις χρονιές κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων πολέμων και του έτους 2020 λόγω της πανδημίας του Covid-19. Το 1924 άρχισαν οι ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί, για χειμερινά αθλήματα. 

Η Ολυμπιακή σημαία είναι το σύμβολο της φιλίας όλων των λαών του κόσμου και κυματίζει στο Ολυμπιακό στάδιο που γίνονται οι αγώνες.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Το πρόγραμμα για την Τρίτη 3 Αυγούστου – Οι ελληνικές  συμμετοχές | in.gr

Σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων - Labelled diagram

 Αφού ζωγραφίσαμε τους 5 κύκλους της Ολυμπιακής Σημαίας, βγήκαμε στην αυλή μας και κάναμε αγώνες στο τρέξιμο.Από τα νήπια πρώτος βγήκε ο Δαμιανός και από τα προνήπια ο Θάνος.Τα δύο παιδιά πήραν στεφάνι από κλαδί ελιάς. Όλα τα παιδιά στο τέλος πήραν μετάλλια για τη συμμετοχή τους στους αγώνες.

15 114

1221

1622

1011

2423