
Στο νηπιαγωγείο μας, οι μέρες πριν το Πάσχα γέμισαν μυρωδιές, χρώματα και πολλή αγάπη. Με οδηγό τη φαντασία των παιδιών και τους θησαυρούς της φύσης, δημιουργήσαμε τις δικές μας μοναδικές λαμπάδες!
Από τον κήπο μας… στο κερί μας!
Η δράση μας ξεκίνησε από την αυλή του σχολείου μας. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στον κήπο, παρατήρησαν τα λουλούδια και διάλεξαν προσεκτικά τα πιο όμορφα πέταλα και φυλλαράκια.
Αφού τα αποξηράναμε, τα χρησιμοποιήσαμε για να στολίσουμε τις λαμπάδες μας, δίνοντάς τους μια φυσική και χειροποίητη ομορφιά που μοσχοβολάει άνοιξη.
Δημιουργία εργαστηρίου με τους γονείς
Ένα Φως για κάθε παιδί!
Οι λαμπάδες μας φέτος έχουν τρεις ξεχωριστούς προορισμούς:
Για τα ίδια τα παιδιά μας, για την ενορία μας και τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωριό του Φιλύρου, μια δράση που οργανώθηκε απο τον Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ελευθερίου–Κορδελιου Ευόσμου με τίτλο “Γίνε Νονός/Νονά μου”
Κάθε παιδί έφτιαξε τη δική του προσωπική λαμπάδα για την Ανάσταση, γεμάτη με τη φαντασία και το γούστο του.
Φτιάξαμε λαμπάδες για να στολίσουν την εκκλησία μας και να μοιραστούν στους πιστούς, μεταφέροντας το φως των παιδικών ψυχών.
Με ιδιαίτερη χαρά τα παιδιά ετοίμασαν λαμπάδες-δώρα για τους φίλους τους στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο. Θέλουμε κάθε παιδί εκεί να κρατά μια λαμπάδα φτιαγμένη με φροντίδα από ένα άλλο παιδί!
Η πασχαλινή λαμπάδα συμβολίζει τη δύναμη της αγάπης και το φως της Ανάστασης που μεταφέρεται από τον έναν στον άλλο. Ας γίνει η φετινή μας δράση η αφορμή για να μοιράσουμε ελπίδα και φως εκεί που υπάρχει ανάγκη!
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους γονείς για την προσφορά των υλικών και την πολύτιμη βοήθειά τους!