Αρχική » 2021 » Οκτώβριος

Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2021

Καλωσήρθατε

ΑΡΧΙΚΗ 

special 1024x817 1

Το Νηπιαγωγείο μας είναι ΣΜΕΑΕ (Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) εποπτευόμενο από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Μαρασλή 34Α. Συστεγάζεται με το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, καθώς και με το 12ο Δημοτικό σχολείο, αλλά και το 12ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας. 

Εγγράφονται προς φοίτηση νήπια με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες από 4 ετών με διάγνωση ΚΕΔΑΣΥ ή/και Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων. Η φοίτηση στο Ειδικό Νηπιαγωγείο διαρκεί το μέγιστο έως τρια χρόνια (4 – 7 ετών) και στη συνέχεια τα νήπια επαναξιολογούνται ώστε να ενταχθούν σε αντίστοιχες Σχολικές μονάδες της Α’θμιας εκπαίδευσης.

Για την εφαρμογή του Ωρολογίου Προγράμματος και των εξατομικευμένων προγραμμάτων, λαμβάνουμε υπόψη μας τις παιδαγωγικές αρχές και τους στόχους του Νέου Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο, τα Αναλυτικά Προγράμματα για την κάθε μορφή αναπηρίας καθώς και την ανομοιογένεια της τάξης, δίνοντας προτεραιότητας στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των μαθητών. Οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται λαμβάνουν τη μορφή διδακτικού σεναρίου, σχεδίου εργασίας, διερευνήσεων, θεματικής προσέγγισης, εργαστηρίων, παιχνιδιού (ελεύθερο ή οργανωμένο), κατέχοντας πρωτεύοντα ρόλο στην εξέλιξη του προγράμματος ως κυρίαρχο μέσο ανάπτυξης, μάθησης και κοινωνικοποίησης των νηπίων.

Το σχολείο μας εξυπηρετεί νήπια από την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας  και η μετακίνησή τους γίνεται με μεταφορικά μέσα μισθωμένα από την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων.

Οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου συνδυάζουν την υψηλή εξειδίκευση με την εμπειρία και τη δημιουργικότητα, ενώ ταυτόχρονα διακατέχονται από την πίστη ότι όλα τα παιδιά είναι ικανά για μάθηση και επιτυχία εφόσον λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη. Για τον σκοπό αυτό όλα τα αποκαταστασιακά προγράμματα είναι εξατομικευμένα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις του κάθε παιδιού. Βασίζονται επιπλέον στις αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας έχοντας ως απώτερο σκοπό την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση