1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

ο αέρας

Νοέ 20195

Τι είναι ο αέρας? Τον βλέπουμε? τι έχουν μέσα τα μπαλόνια?

έχετε δει μπαλόνια ηλίου? τι γίνεται με αυτά τα μπαλόνια σε σχέση με τα απλά μπαλόνια?γιατί αυτά τα μπαλόνια κολλούν στο ταβάνι ενώ τα άλλα πέφτουν στο πάτωμα? 

πως σχηματίζονται και γιατί οι μπουρμπουλήθρες στο νερό? έχετε δει μπουρμπουλήθρες σε νερό? πως μπορείτε να φτιάξετε μπουρμπουλήθρες?

προβληματισμοί προς διερεύνηση προηγούμενων γνώσεων σχετικά με τον αέρα.

πείραμα το χαρτί που δε βρέχεται

Σε μιά λεκάνη γεμάτη νερό , βάλαμε ένα ποτήρι στον πάτο του οποίου είχαμε βάλει χαρτί . τι θα γίνει αν βάλουμε το ποτήρι μέσα στη λεκάνη με το νερό? θα βραχεί ή όχι το χαρτί?

ποια είναι η πρόβλεψη σας?

Ας πειραματιστούμε

το χαρτί δε βρέχεται. γιατί συμβαίνει αυτό? ε ποιες περιπτώσεις θα βραχεί το χαρτί? αν γυρίσουμε στο πλάι το ποτήρι τι θα συμβεί? τώρα το χαρτί θα βραχεί ή όχι? γιατί συμβαίνει αυτό?

δραματοποίηση της μικρής ιστορίας ο αέρας πιάνει χώρο. στην ιστορία αυτή τα παιδιά πήραν ρόλους αερίων όπως το οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα και το αέριο ήλιο.

Σας θυμίζει κάτι το αέριο διοξείδιο του άνθρακα ? θυμάστε το προηγούμενο πείραμα μας με σόδα και ξύδι που φούσκωσε το μπαλόνι? γιατί φούσκωσε? μήπως τώρα μπορείτε να βρείτε αν το διοξείδιο του άνθρακα είναι χαρούμενο ή θυμωμένο? φουσκώνει απ το κακό του. το οξυγόνο σε τι χρησιμεύει? ποιος το φτιάχνει? τι θα γίνει η ζωή μας ο πλανήτης μας χωρίς δέντρα? δυστυχώς δεν είχαμε φυτό σε γλάστρα να κάνουμε πείραμα αναπνοής των φυτών, όμως θα κάνουμε αύριο αυτό το πείραμα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντησηTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων