Οδηγίες εγκατάστασης Webex

lll

Οδηγίες εγκατάστασης Webex

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ : ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΓΟΝΕΙΣ
Για να υλοποιηθεί η Σύγχρονη εξ Αποστάσεως εκπαίδευση χρειάζεται η εφαρμογή Webex Meetings, η οποία είναι μέρος μιας υψηλών προδιαγραφών πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για εξ αποστάσεως εργασία, συναντήσεις και εκπαίδευση. Στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας προσομοιώνεται μια αίθουσα διδασκαλίας χρησιμοποιώντας μηνύματα, ήχο, διαμοιρασμό οθόνης και διάδραση μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα μαθήματα χωρίς να χρειάζεται η δημιουργία λογαριασμού Webex.
Προαπαιτούμενα στοιχεία για τη χρήση της εφαρμογής Webex Meetings είναι ένας προσωπικός υπολογιστής με μικρόφωνο, ηχεία και κάμερα ή ένα κινητό smartphone ή tablet και μια απλή σύνδεση στο ίντερνετ.
  • Για τα κινητά η εφαρμογή υπάρχει στο GooglePlay και στο AppStore
  • Για όσους συνδεθούν με υπολογιστή :
  • Λαμβάνετε από τον/την νηπιαγωγό της τάξης σας ηλεκτρονικό μήνυμα (email, chat) με το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής του τάξης. Ο σύνδεσμος-λινκ έχει την παρακάτω μορφή :
  • Όταν έρθει η ώρα για κάποιο μάθημα, πατάμε πάνω στον σύνδεσμο (παραμένει σταθερός για κάθε εκπαιδευτικό) ή τον αντιγράφουμε σε νέα σελίδα. Μόλις πατήσουμε «Enter» μεταφερόμαστε στη σελίδα που βλέπουμε παρακάτω :
 
  • Πατάμε «open the desktop app», όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα (κυκλωμένο με κόκκινο) για να ξεκινήσουμε την εφαρμογή.
  • Αν η εφαρμογή δεν είναι εγκατεστημένη, στην επόμενη σελίδα θα πρέπει να πατήσουμε download it , για να κατεβάσουμε το αρχείο και να την εγκαταστήσουμε :
  • Το αρχείο που πρέπει να εγκαταστήσουμε εμφανίζεται στο αριστερό κάτω άκρο της οθόνης μας και για να το εγκαταστήσουμε πατάμε το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού πάνω στο αρχείο (webex.exe)
  • Όταν ξεκινήσει η εγκατάσταση θα εμφανιστεί το παράθυρο προόδου, η μπάρα θα γεμίσει και η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα περάσετε στο παράθυρο με τα στοιχεία χρήστη. Για τα επόμενα βήματα επισκεφτείτε τη σελίδα του blog μας Οδηγίες χρήσης της Webex πατώντας εδώ.
Τα βήματα περιληπτικά : 

1. Λαμβάνεις από τον/την νηπιαγωγό σου ηλεκτρονικό μήνυμα (email, chat) με το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής του τάξης.

2.Πατάς το σύνδεσμο και συνδέεσαι

2.1 Χρήση υπολογιστή: επιλέγεις Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζεις την εφαρμογή (open the desktop app). Εφόσον συνδεθείς μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser), δεν απαιτείται η συμπλήρωση email.

2.2 Χρήση tablet/κινητού: θα σου ζητηθεί́ η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings.