ΑΝΟΙΞΗ – ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά. Έτσι και μεις  για να την καλωσορίσουμε στολίσαμε τα παράθυρα, ζωγραφίσαμε, κάναμε κολλάζ , με τα τουβλάκια γράψαμε τ’όνομά της και  συνθέσαμε  όμορφα λουλούδια!!

 

Χωρίσαμε σε κατηγορίες τα φυτά- δέντρα, θάμνοι, πόες-  βγήκαμε βόλτα στην γειτονιά μας  και τα επεξεργαστήκαμε από κοντά. Στη συνέχεια γνωρίσαμε τα μέρη του φυτού και μάθαμε για τον κύκλο ζωής  των φυτών.Για την γιορτή της μητέρας ζωγραφίσαμε, με πλαστελίνη γράψαμε τη λέξη “ΜΑΜΑ”  και φτιάξαμε μπουκέτο με λουλούδια .

Aσχοληθήκαμε ιδιαίτερα με τα λουλούδια ,που είναι τα αγαπημένα των παιδιών. Τα χωρίσαμε σε άγρια λουλούδια και ήμερα .Παίξαμε το παιχνίδι “ποιος θα  φτιάξει πιο πολλά ζευγάρια λουλουδιών”,χωροχρονικές έννοιες, παιχνίδι ταύτισης “η θέση της πεταλούδας πάνω στο λουλούδι”και πίνακα διπλής εισόδου-χρώμα και αντίστοιχο λουλούδι-

Ασχοληθήκαμε με τον πίνακα του Κλωντ Μονέ “Το λιβάδι με τις παπαρούνες” και φτιάξαμε πρωτομαγιάτικα στεφάνια.

Την Άνοιξη αλλάζει ο καιρός. Οι μέρες αρχίζουν να γίνονται πιο μεγάλες και οι νύχτες να μικραίνουν Έτσι στα πλαίσια του θέματος “μέρα νύχτα”είδαμε τον πίνακα  “Έναστρη  νύχτα” του Βαν Γκογκ. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν  και αφού επεξεργαστήκαμε τον πίνακα τον αποδώσαμε εικαστικά .

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση