Επανέναρξη δια ζώσης λειτουργίας σχολικών μονάδων Δευτέρα 10 -05-2021

Αγαπητοί γονείς  , Χρόνια πολλά !!!! Χριστός Ανέστη!!!! Με υγεία στις οικογένειες σας!!!

Α. Σας ενημερώνουμε ότι από  Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 τα σχολεία επαναλειτουργούν και  σύμφωνα με το ΦΕΚ (1825Β/5-5-2021) για όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες τους/τις εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στη Σχολική Μονάδα..

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται κάθε σχολική εβδομάδα,  δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

 

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες :

 

  1. Παραλαμβάνετε από φαρμακείο, δωρεάν, με τον ΑΜΚΑ μαθητή/τριας το δωρεάν τεστ.
  2. Κάνετε το τεστ στο παιδί σας την Κυριακή και την Τετάρτη (Προσοχή πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 24 ωρών πριν έρθει στο σχολείο .)

3.Εισέρχεστε στην πλατφόρμα

https://dilosi.services.gov.gr/login?template=COVID19-SCHOOL-CARD&next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/&

όπου συνδέεστε με  τους κωδικούς  του taxis net και δηλώνετε το αποτέλεσμα του τεστ. Στη συνέχεια τυπώνετε τη σχολική κάρτα του/της μαθητή/τριας.

  1. Εναλλακτικά μπορείτε και χειρόγραφα να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο, αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης μέσω taxis net. Κατεβάστε το έντυπο για να δείτε τα στοιχεία.
  2. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση

https://self-testing.gov.gr/

  1. Επίσης μπορείτε να δείτε το παρακάτω  video  για ενημέρωση και για τον τρόπο διενέργειας του self test.

https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE

  1. Αν το αποτέλεσμα του ελέγχου είναι θετικό, τότε εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Β. Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων:

Το πρόγραμμα της δια ζώσης διδασκαλίας είναι το ίδιο που ίσχυε και πριν την αναστολή των μαθημάτων.  H λειτουργία του σχολείου θα είναι όπως ακριβώς και πριν τη διακοπή των μαθημάτων (ολοήμερο πρόγραμμα, αποχώρηση μαθητών, διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικών, αερισμός χώρων, σχολαστικός καθαρισμός)

Γ. Είσοδος στο σχολείο – επίδειξη της σχολικής κάρτας:

Για τη συμμετοχή των μαθητών στα μαθήματα είναι απαραίτητη η προσκόμιση της σχολικής κάρτας για COVID-19 με αρνητική δήλωση αποτελέσματος. Η δήλωση θα επιδεικνύεται από τους γονείς  στις εκπαιδευτικούς  στην είσοδο.

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, κατά την είσοδο των μαθητών στην αίθουσα για την 1η ώρα του μαθήματος, θα γίνεται επιβεβαίωση της ύπαρξης της σχολικής κάρτας COVID-19 από τον εκάστοτε εκπαιδευτικό, κατά τη λήψη των παρουσιών των μαθητών.  Αν οι μαθητές απουσιάζουν την ημέρα του ελέγχου για οποιοδήποτε λόγο, την ημέρα που θα επανέλθουν πρέπει να φέρουν μαζί τους και να επιδείξουν τη σχολική κάρτα COVID-19 με αρνητική δήλωση αποτελέσματος.

Στην περίπτωση που μαθητής δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στο σχολείο, τότε δεν γίνεται δεκτός, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα, ενώ θα καλείται ο γονέας του να τον παραλάβει.