Την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-24 το 1ο τμήμα του νηπιαγωγείου μας θα ασχοληθεί με τα παρακάτω θέματα:
1.Θεματική ενότητα: Ζω καλύτερα – Ευ ζην .Ψυχική και συναισθηματική υγεία-πρόληψη. Tίτλος:”Ενδυνάμωση. Συνεργασία. Αποδοχή. Προλαβαίνουμε τη Βία πριν εμφανιστεί”.
2.Θεματική: Φροντίζω το περιβάλλον Υποθεματική- Κλιματική αλλαγή-Φυσικές καταστροφές- Πολιτική Προστασία. Τίτλος :”Ανακυκλοήρωες ” .
3.Θεματική :Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ Υποθεματική Εθελοντισμός .Τίτλος : “Το παν είναι να θέλεις να προσφέρεις”.
4.Θεματική :Δημιουργώ και Καινοτομώ- Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία Υποθεματική STEM/ Ρομποτική. Τίτλος: ” Μικροί Εξερευνητές”.
Το 2ο τμήμα μας με τα ακόλουθα:
1.Θεματική ενότητα: Ζω καλύτερα – Ευ ζην -Ασφάλεια και Πρόληψη.Τίτλος: “Δεν μαλώνω,δεν μαλώνω αγκαλιά μεγάλη απλώνω”.
Οι υπόλοιπες 3 θεματικές 2η -3η και 4η θα είναι ίδιες με του 1ου τμήματος.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ OMΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ.
Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων (ΕΔ) είναι ένα νέο, καινοτόμο μάθημα που εντάχθηκε τον Σεπτέμβρη του 2021 στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και του γυμνάσιου, δηλαδή σε όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Τα ΕΔ καινοτομούν σε 4 άξονες και θέτουν στο επίκεντρο την καλλιέργεια δεξιοτήτων, ώστε οι μαθητές να μην είναι απλώς παθητικοί αποδέκτες γνώσης, αλλά να μαθαίνουν πώς να αξιοποιούν τις γνώσεις τους, πώς να ανακαλύπτουν νέα γνώση, πώς να θέτουν στόχους, πώς να συνεργάζονται, αλλά και να λαμβάνουν πρωτοβουλίες. Συγκεκριμένα, μέσω των ΕΔ, ο μαθητής καλλιεργεί τις δεξιότητες 21ου αιώνα – δεξιότητες ζωής, ήπιες δεξιότητες, ψηφιακές δεξιότητες και ενδυναμώνεται σε ατομικό επίπεδο (π.χ. αποκτά αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, καλλιεργεί την κριτική του σκέψη, λαμβάνει αποφάσεις, επιλύει προβλήματα, μαθαίνει πώς να μαθαίνει).
Μαθαίνει να συμμετέχει ενεργά σε ομάδες (π.χ. αποκτά δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, να καλλεργεί την ενσυναίσθηση και τον αλληλοσεβασμό), να εξελίσσεται σε ευαισθητοποιημένο και υπεύθυνο πολίτη της κοινωνίας, με έμφαση στην κατανόηση, την ερμηνεία και την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα.Οι τέσσερις Θεματικές Ενότητες, προκύπτουν από τους Παγκόσμιους Δείκτες Αειφόρου Ανάπτυξης (περιβάλλον, ευ ζην, ασφάλεια, κοινωνία των πολιτών, σύγχρονη τεχνολογία και επιχειρηματικότητα) και προσαρμόζονται ανά ηλικία.