1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ  ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Μήνας: Απρίλιος 2020

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ

 

Σας προσκαλούμε να ζήσετε τη Νέα Ψηφιακή Εποχή του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στον υπολογιστή ή τη κινητή συσκευή σας, η οποία ξεκινά
με την καινοτόμο Διαδραστική Εικονική Περιήγηση 360o (virtual tour)
του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, προσφέροντας στο κοινό:

1. Ψηφιακή παρουσίαση όλων των Μόνιμων Εκθέσεων του ΜΓΦΙ
(Βοτανικής, Υδροβιολογίας, Χερσαίας Ζωολογίας, Γεωλογίας, Παλαιοντολογίας), διασφαλίζοντας μία πλήρη εικόνα της φυσικής κληρονομιάς
που διαθέτει / διαφυλάττει το Μουσείο.

2. Πολλαπλές λήψεις σε κάθε αίθουσα, με υψηλή ποιότητα ευκρίνειας 4Κ, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη για άμεση προσέγγιση όλων των εκθεμάτων
(σύνολο 25 λήψεις 360o, όλες διασυνδεόμενες μεταξύ τους)

3. Προσομοίωση της φυσικής παρουσίας του επισκέπτη σε όλους τους χώρους, με πρόσθετη δυνατότητα εικονικής πλοήγησης σε όλες τις κατευθύνσεις και εστίασης στα εκθέματα, καθώς επίσης λήψης στιγμιότυπων από κάθε οθόνη (screenshot).

4. Ενσωμάτωση, σε 65 σημεία ενδιαφέροντος με το σύμβολο i, θεματικών βίντεο επιλεγμένων εκθεμάτων του Μουσείου, όπου δίνονται με την επιστημονική επιμέλεια των Υπεύθυνων Συλλογών του ΜΓΦΙ, χρήσιμες πληροφορίες,
παράλληλα με τις κοντινές λήψεις παρατήρησης των εκθεμάτων

5. Αφήγηση στα ελληνικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, ώστε το σύνολο των επιστημονικών πληροφοριών των βίντεο στα σημεία ενδιαφέροντος να προσφέρει στον χρήστη μία πλήρη εικονική ξενάγηση του επισκέπτη.

Η Εφαρμογή της εικονικής περιήγησης υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΚΕΜ «Καινοτόμες Εφαρμογές Μουσείων», το οποίο χρηματοδοτείται από τη Δράση ΕΡΕΥΝΩ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ του Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ.

Για να μπείτε στην εφαρμογή πατήστε:

Για την ελληνική έκδοση εδώ:
Για τη ξενόγλωσση έκδοση εδώ:

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!

Αγαπημένα μας παιδιά και γονείς,

σας καλωσορίζουμε στο νέο ιστολόγιο του σχολείου μας!

Βρισκόμαστε στην Άνοιξη !Την πιο χαρούμενη,φωτεινή και μυρωδάτη εποχή ! Μπορεί να μένουμε σπίτι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την δούμε ,να την μυρίσουμε ,να την αγγίξουμε ,να την ακούσουμε…Σε λίγες μέρες έρχεται ο Μάης.,ο μήνας των λουλουδιών.
Γι΄αυτό θέλουμε από εσάς μικροί μας μαθητές:
1.Βγείτε έξω,στην αυλή σας ,στο μπαλκόνι σας η έναν μικρό περίπατο να θαυμάσετε τη φύση και φωτογραφίστε ότι σας αρέσει..,όμορφα λουλούδια ,δέντρα ανθισμένα ,έντομα ή πουλιά που  πετούν.. Στείλτε μας τις φωτογραφίες σας…. 
2. Γίνετε μικροί κηπουροί. Με την βοήθεια κάποιου μεγάλου(μπαμπάς,μαμά…)φυτέψτε στον κήπο σας ,αν έχετε , όμορφους σπόρους και λουλούδια.Αν δεν έχετε κήπο,φυτέψτε σε γλάστρες στο μπαλκόνι σας…Φωτογραφίστε τα και στείλτε  τα (ΠΡΟΣΟΧΗ !ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ,ΜΟΝΟ ΧΕΡΑΚΙΑ!).
3. Μελετήστε ,παρατηρήστε και ζωγραφίστε ,όπως σας αρέσει, έναν από τους παρακάτω πίνακες με θέμα την” ΑΝΟΙΞΗ”. Μόλις τελειώσετε τη ζωγραφική σας δώστε έναν τίτλο στον πίνακα σας, φωτογραφίστε τον και στείλτε μας να θαυμάσουμε τα έργα τέχνης που δημιουργήσατε(γράψτε μας ποιον πίνακα διαλέξατε).

Σας παρακαλούμε πολύ να μας τα στείλετε μέχρι την Κυριακή 3/5/2020, στο e-mail του νηπιαγωγείου:
mail@1nip-aliart.voi.sch.gr. Οι γονείς που δε διαθέτουν e-mail, μπορούν να τα στείλουν στο viber ή στο messenger των νηπιαγωγών.
Μπορείτε να συμπληρώσετε και το παρακάτω σταυρόλεξο:

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς