11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  27 Σεπτεμβρίου γιορτάστηκε η 11η Πανελλήνια ημέρα σχολικού Αθλητισμού. Τα παιδιά συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς για  τα αθλήματα, τα είδαν σε εικόνες και γνώρισαν νέα που δεν ήξεραν. Τα διαχωρίσαμε σε ατομικά – ομαδικά και στη συνέχεια παίξαμε παιχνίδια στην αυλή.

sports dayIMG 20241001 102226 1

 

Σεπτέμβριος: παιχνίδια γνωριμίας, ονόματος και κανόνων

Ο πρώτος μήνας της σχολικής χρονιάς αφιερώνεται σε παιχνίδια γνωριμίας,  αναγνώρισης του ονόματος και κανόνων της τάξης.  Τα παιδιά γνωρίζουν τους συμμαθητές τους παρουσιάζοντας το αγαπημένο τους φαγητό, παιχνίδι, χόμπυ, παραμύθι κτλ.

  Επίσης μέσα από πολλά παιχνίδια αναγνωρίζουν το όνομά τους και το εντοπίζουν   σε διάφορα σημεία της τάξης (παρουσιολόγιο, κρεμάστρες, μολυβοθήκες).

  Ακόμα στην αρχή της σχολικής χρονιάς κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για άμεση τοποθέτηση ορίων. Οι κανόνες προκύπτουν μέσα από βιωματικές καταστάσεις προβληματισμού και συζήτησης (πχ συγκρούσεις παιδιών, λανθασμένη χρήση παιχνιδιών, συμμάζεμα της τάξης, ασφάλεια). Τα παιδιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών προτείνουν σωστές συμπεριφορές και κανόνες, οι οποίοι καταγράφονται στο συμβόλαιο της τάξης. Το συμβόλαιο υπογράφεται από  μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όποτε ξεχνάμε τους κανόνες μέσα στη χρονιά τους, ξαναδιαβάζουμε το συμβόλαιο που όλοι φτιάξαμε.

 

 

ηη page 0001

Διατροφή – προτάσεις για υγιεινό δεκατιανό

Το νηπιαγωγείο είναι η πρώτη βαθμίδα εκπαίδευσης όπου τα παιδιά μαθαίνουν για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Υπάρχουν παιδιά που έχουν δυσκολίες σε αυτήν την ηλικία με το φαγητό,τρώνε συγκεκριμένες τροφές, χωρίς να πειραματίζονται με νέες γεύσεις και φυσικά αγαπούν πολύ τα γλυκά. Σα γονείς τολμήσετε το διαφορετικό υγιεινό δεκατιανό στο μπολ του παιδιού σας, γιατί να ξέρετε η παρέα των συμμαθητών τους και η ενθάρρυνση από τις κύριες κάνει θαύματα! Παρακάτω προτείνονται μερικές ιδέες για υγιεινά δεκατιανα στο σχολείο IMG 20240918 143618

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς, σας προσκαλούμε την Τετάρτη 18/09/2024, ώρα 6:30 το απόγευμα στο χώρο του νηπιαγωγείου, για να ενημερωθείτε για τη Λειτουργία του Νηπιαγωγείου. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.
Ευχαριστούμε,
Ο σύλλογος διδασκόντων

Ετικέτα ποιότητας e twinning

Αυτές τις μέρες παραλάβαμε με μεγάλη χαρά την ετικέτα ποιότητας του περσινού μας ευρωπαϊκού προγράμματος e twinning “know me through my culture”. Ξεκινάμε τη νέα χρονιά με όρεξη και διάθεση για δημιουργία νέων προγραμμάτων.
national quality label project nql pdf 3347315 user 1091961 d8aa98b671 page 0001

Αγιασμός

Σήμερα Τετάρτη 11/9/2024 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός του 1ου Νηπιαγωγείου και 1ο Δημοτικού σχολείου Αγροκηπίου που σηματοδοτεί και την έναρξη του διδακτικού έτους. Ευχόμαστε σε μαθητές ,γονείς και εκπαιδευτικούς:
“Καλή και Δημιουργική Σχολική χρονιά!”

Το κείμενο της παραγράφου σας

Αγιασμός- Έναρξη σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς,
την Τετάρτη 11/9/2024 στις 9:00 θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός στο προαύλιο στο σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση του Αγιασμού, παρακαλείστε οι γονείς να προσέλθετε στην αίθουσα του Νηπιαγωγείου για την πρώτη ενημέρωση Λειτουργίας του Νηπιαγωγείου.