Χριστούγεννα στο Νηπιαγωγείο μας…..

Μια από τις πιο όμορφες περιόδους για το νηπιαγωγείο που την αναμένουν τα παιδιά ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς: ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

IMG 5d5890f1a408e06b24558a4c49cb8a56 V 1

1Ο ΤΜΗΜΑ
Σας αποχαιρετάμε με όλες τις όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές που τα παιδιά ετοίμασαν με κέφι όλες αυτές τις μέρες που προετοιμαζόμασταν για τα Χριστούγεννα.
IMG 7933b6cc75d9ff27fc3c98a21b642f58 V
Tην τελευταία μέρα ντυθήκαμε Ρούντολφ, δεντράκια και Άγιοι Βασίληδες…..
NEA ΠΟΠΗ εικόνα Viber 2021 12 23 10 04 53 684
Ευχόμαστε σε όλους υγεία, χαρές, ευτυχία, ειρήνη και ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας από εσάς!!
Καλές γιορτές
2Ο ΤΜΗΜΑ
IMG 868c1d688ca3ade07d843edf17d5f792 V
Χριστούγεννα ήρθαν πάλι!!Κατά τη διάρκεια του Δεκέμβρη, προσπαθήσαμε να γνωρίσουμε μαζί με τα παιδιά έθιμα της γιορτής των Χριστουγέννων στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες του κόσμου.Μάθαμε την ιστορία της γέννησης του Χριστού μέσα από διάφορα βιβλία, αξιοποιήσαμε στην τάξη μας πλούσιο ψηφιακό υλικό και κατασκευάσαμε Άγιο Βασίλη και στολίδια για το δέντρο μας. Στολίσαμε το δέντρο του σχολείου, τραγουδήσαμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και πολλά άλλα χριστουγεννιάτικα  τραγούδια. Φτιάξαμε κάρτες και ημερολόγια για το καινούριο έτος.
Την ώρα των Αγγλικών  μάθαμε λέξεις σχετικές με τις γιορτές, τραγουδήσαμε στα αγγλικά, είπαμε ευχές και φτιάξαμε ταρανδάκια .
Μέσα απ’ όλα αυτά ,προετοιμαστήκαμε για τον ερχομό των Χριστουγέννων.
Pottery Class June 6 7 2020
IMG 20211222 125017
IMG 20211222 164036
Ο Ρούντολφ είναι ο πιο γνωστός και αγαπημένος στα παιδιά και ένα από τα τραγούδια που τραγουδούσαμε όλες αυτές τις μέρες είναι «Ρούντολφ το ελαφάκι». Μεταμορφωθήκαμε κι εμείς σε Ρούντολφ χορέψαμε και το απολαύσαμε!!!
IMG 192808a0fde24d34a02d6104f769f06e V
Μέσα από τα βάθη της ψυχής μας,σας ευχόμαστε καλές γιορτές και ο καινούριος χρόνος να μας βρει όλους υγιείς !

 

3Ο ΤΜΗΜΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ- ΘΕΟΦΑΝΙΑ

Η μαγεία των εορτών έφτασε στην τάξη μας την 1η Δεκεμβρίου όπου «βρήκαμε» ένα γράμμα με μπόλικη χρυσόσκονη.

3ο

Ακολουθώντας τις οδηγίες του γίναμε μικροί ντεντέκτιβ και ανακαλύψαμε χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολίδια, υλικά κατασκευών κλπ. και αμέσως ξεκινήσαμε να στολίσουμε το δέντρο και να φτιάξουμε δικά μας στολίδια:

3ο

Τις ημέρες που ακολούθησαν μάθαμε για την γέννηση του Χριστού τα σύμβολα της και την σημασία τους και κατασκευάσαμε την δικιά μας φάτνη με μορφή σκιάς, σε αποχρώσεις του μπλε και με glitter.

3ο1

Γνωρίσαμε τα εορταστικά ήθη και τα έθιμα από όλο τον κόσμο, όπως το ταξίδι του Αγίου Νικολάου και του Μαύρου Πιτ για να δώσουν τα δώρα στην Ολλανδία, την Σάντα Λουτσία στην Σουηδία που μοιράζει μπισκότα και σοκολάτα, τους Τρεις μάγους που φέρνουν τα δώρα στα παιδιά στην Ισπανία και την μάγισσα Λα Μπεφάνα που ψάχνει τον μικρό Χριστό και δίνει δώρα στην Ιταλία. Μιλήσαμε για τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Γερμανία και για το Αλεξανδρινό στο Μεξικό. Κατασκευάσαμε τα δικά μας δέντρα σε μια μαγική χώρα των Χριστουγέννων, όπου το έθιμο είναι να βρέχει γλυκά και καραμέλες.

3ο

Συζητήσαμε για τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων, όπως τα γλυκά, το Χριστόψωμο, το Χριστόξυλο, τραγουδήσαμε τα κάλαντα και διαβάσαμε την «Μάγισσα Φρικαντέλα που μισούσε τα κάλαντα». . Κατασκευάσαμε την χριστουγεννιάτικη μας κάρτα γράφοντας «Χρόνια πολλά».

3ο

Μάθαμε για τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς, όπως, το ποδαρικό, το φίλεμα του Αϊ Βασίλη,  την ιστορία του Μέγα Βασιλείου και της Βασιλόπιτας, τραγουδήσαμε τα κάλαντα και με αφορμή το Βιβλίο «αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη» γράψαμε τα δικά μας γράμματα στον Άγιο Βασίλη και τα στείλαμε με την βοήθεια των ΕΛΤΑ στην Καισαρεία.  Με μυρωδάτα υλικά φτιάξαμε ένα πρωτότυπο ημερολόγιο για τον καινούριο Χρόνο.

3ο

Τέλος, είδαμε για την γιορτή των Θεοφανίων και την Βάπτιση του Χριστού, τα ήθη, τα έθιμα και τις εορταστικές εκδηλώσεις εκείνης της ημέρας όπως ο Αγιασμός των υδάτων, τραγουδήσαμε τα κάλαντα και φυσικά μάθαμε για τους κατεργάρηδες καλικάντζαρους και τις σκανταλιές τους και τους ζωγραφίσαμε να κόβουν το «Δέντρο της ζωής».

3ο1

Ντυθήκαμε και εμείς ατακτούλικα καλικαντζαράκια και παίξαμε την «Αγέλαστη πολιτεία»

Αγέλαστη Πολιτεία

Την ώρα των Αγγλικών είδαμε τα ήθη και έθιμα σε Αγγλόφωνες χώρες,  μάθαμε λέξεις σχετικές με τις γιορτές, τραγουδήσαμε και είπαμε ευχές. Κατασκευάσαμε έναν Santa Clause, ένα Star και ένα Reindeer!

santa claus 3o

star 3o

reindeer 3o

Όλες αυτές τις υπέροχες εργασίες μας είναι δύσκολο να τις μεταφέρουμε σπίτι με τα μικρά μας χεράκια. Έτσι πήραμε σακούλες στις οποίες ζωγραφίσαμε όμορφες μπάλες από τέμπερα  σε εορταστικά χρώματα με κορδέλα, glitter και χρυσόσκονη.

Παρουσίαση του Microsoft PowerPoint 1

«Καλά Χριστούγεννα, Καλές Γιορτές και ευτυχισμένο το Νέο έτος! Με υγεία, αγάπη και Δημιουργικότητα! Σας ευχαριστούμε!!»