Aπόκτηση λογαριασμού χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.)

Σύμφωνα με την εγκύκλιο
<https://register.sch.gr/students/docs20/39731_psd.pdf> (20/3/2020)
του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της
Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν
λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον
οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου
Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services).

Η δημιουργία λογαριασμού για τους μαθητές μπορεί να  γίνει είτε από τον γονέα/κηδεμόνα είτε από το σχολείο (με την σύμφωνη γνώμη του γονέα/κηδεμόνα).

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

  • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί αν φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».

  • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf

  • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή.  Στους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου, Α Γυμνασίου και Α Λυκείου το σχολείο μπορεί να φροντίσει για την γνωστοποίηση του Αριθμού Μητρώου των αντίστοιχων μαθητών. Για μαθητές μεγαλύτερων τάξεων ο αριθμός αυτός αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των μαθητών του προηγούμενου έτους.

  • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης email του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.

  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί email με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Στα πλαίσια του εορτασμού 
της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού 
Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021,
 καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού τα νήπια συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές στην αυλή του σχολείου..παίξαμε με διάφορα υλικά, τρέξαμε, κάναμε αγώνες….και τελειώσαμε με το παιχνίδι ” μουσικό μανιτάρι” (σαν τις μουσικές καρέκλες). 
            

Διενέργεια self test

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Kαλή αρχή

Αγαπητοί γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Αγιάς  τη Δευτέρα 13/9/2021, ημέρα του Αγιασμού χρειαζόμαστε το self test για την είσοδο στο σχολείο. Τα self test θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις επόμενες εβδομάδες ενώ για την πρώτη εβδομάδα Δευτέρα και Παρασκευή, ένα 24ωρο πριν. Απαραίτητη είναι η μάσκα στους μικρούς μας μαθητές.

Τα κλασικά πρωινά τμήματα προσέλευση στις 8.15 -8.30 και η αποχώρηση στις 13.00
Τα ολοήμερα αποχωρούν στις 16.00

Στα πλαίσια της προσαρμογής κατά το διάστημα των δύο πρώτων εβδομάδων όταν κάποιο παιδί δυσκολεύεται να παραμείνει και είναι ανήσυχο η νηπιαγωγός ενημερώνει τους γονείς και μπορούν να έρθουν να το πάρουν από το νηπιαγωγείο.
Στις τσάντες των παιδιών θα πρέπει να υπάρχει το πρωϊνό γεύμα , το νερό καθώς και εφεδρικές μία με δύο μάσκες. Για το ολοήμερο χρειάζεται και το τσαντάκι με το μεσημεριανό γεύμα.
Ευχόμαστε μια δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά με υγεία και χαμόγελα!!
Οι νηπιαγωγοί

 

Καλή σχολική χρονιά

Αγαπητοί γονείς και παιδιά σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά. Σας ενημερώνουμε πως ο αγιασμός θα γίνει στον αύλειο χώρο του σχολείου, την Δευτέρα 13/9/2021, στις 9.30 π.μ. 

Με εκτίμηση

Οι νηπιαγωγοί