Trust – Εμπιστοσύνη

Μια ταινία που σίγουρα έχει υπόθεση που προβληματίζει με το περιεχόμενό της, το Trust, προβλήθηκε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους το καλοκαίρι του 2011. Η ταινία έχει θέμα την σχέση της δεκατετράχρονης Annie μέσω διαδικτύου με έναν άνδρα 35 ετών με το όνομα Charlie. Η σχέση αυτή δεν έχει αίσιο τέλος καθώς λήγει με το βιασμό της κοπέλας. Η ταινία παρακολουθεί τον αντίκτυπο που έχει το γεγονός στη ζωή του κοριτσιού αλλά και της οικογένειάς της καθώς και την έρευνα του FBI για την υπόθεση.

Παρότι σίγουρα είναι μια ταινία που αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς, έχω τις επιφυλάξεις μου για το όριο ηλικίας που θα έπρεπε να τεθεί. Ωστόσο πιστεύω ότι από την ηλικία των δεκαπέντε χρονών και άνω, το νόημα είναι πιο εύκολα κατανοητό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία έχει ένα αρκετά καλογραμμένο σενάριο που σε διευκολύνει να παρακολουθήσεις εύκολα την υπόθεσή της. και ενώ πολλοί θα μπουν στον πειρασμό να πουν ότι θα ήταν απίθανο να συμβεί κάτι όπως το περιστατικό της ταινίας, αρχικά, σε δεύτερη σκέψη θα συνειδητοποιήσουν ότι ήδη συμβαίνει.

Προσωπικά βρήκα την ταινία αρκετά ενδιαφέρουσα. Αντίθετα με τις περισσότερες ταινίες στις μέρες μας που έχουν είτε πολύ ανάλαφρα περιεχόμενο είτε πολύ σύνθετη πλοκή, το Trust καταφέρνει να είναι μια ταινία που την παρακολουθείς εύκολα και είναι κατανοητή ενώ παράλληλα θίγει ένα οξύ κοινωνικό θέμα που προβληματίζει αρκετούς ανθρώπους.

Ιδιαίτερη εντύπωση θα έλεγα ότι μου έκανε η τελευταία σκηνή στην οποία βλέπουμε το δράστη – ή αλλιώς Charlie – να ζει ως ένα αξιότιμο μέλος της κοινωνίας, ένας καθηγητής και οικογενειάρχης, σε μια άλλη πολιτεία ενώ παράλληλα συνεχίζει την παράνομη δράση του. Η σκηνή θα φέρει σίγουρα το θεατή στη δύσκολη θέση να παραδεχτεί ότι ακόμα και ο ίδιος του ο γείτονας θα μπορούσε να είναι εγκληματίας και ο ίδιος να μην γνωρίζει τίποτα.

Όπως κάθε κοινωνική ταινία έτσι και το Trust περνάει τα δικά του μηνύματα. Το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η ταινία είναι η ελλειπής ασφάλεια στο διαδίκτυο καθώς και η προσοχή που θα πρέπει να δίνουμε εμείς στο θέμα αυτό. Επιπλέον αναφέρονται η διαρροή προσωπικών δεδομένων, η σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου, το cyber bullying καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να προσέχουν οι γονείς την σχέση των παιδιών τους με το διαδίκτυο.

Είναι γενικώς μια ταινία που θα συνιστούσα σε όλους. Ελπίζω να την απολαύσετε.

Αλεξάνδρα Μηλιατζίδου
Τμήμα Α4
1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης
Σχολικό έτος 2011-2012

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση