Γράμμα Αγάπης

Αγάπη είναι…

Με αφορμή την ενότητα που αναφέρεται στην Αγάπη, η Σμαρούλα αποφασίζει να απευθυνθεί στους τρόφιμος του Γηροκομείου, συντάσσοντας μια «φανταστική» επιστολή προς αυτούς. Σκοπός της δεν είναι μόνο να εκφράσει την αγάπη της προς αυτούς, αλλά κυρίως να τους προτείνει την έναρξη μιας μοντέρνας επικοινωνίας!

Αγαπητοί γιαγιάδες και παππούδες,

Ονομάζομαι Σ.Τ., είμαι μαθήτρια της Α΄ Λυκείου και αποφάσισα να σας στείλω αυτό το γράμμα για να μοιραστούμε μαζί κάποιες σκέψεις μου σχετικά με την αγάπη και την έμπρακτη εκδήλωσή της στους άλλους. Αφορμή στάθηκε μια ενότητα του σχολικού βιβλίου «Έκφραση-Έκθεση» και συγκεκριμένα μια φράση του Αποστόλου Παύλου: «Αν μπορώ να λαλώ σε όλες τις γλώσσες των ανθρώπων, ακόμα και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη για τους άλλους, οι λόγοι μου ακούγονται σαν ήχος χάλκινης καμπάνας ή σαν κυμβάλου αλαλαγμός».

Θεωρώ ότι αξίζετε την αγάπη και τη φροντίδα όλων μας, γιατί μπορείτε να μας μεταδώσετε την πείρα και την πολυετή εμπειρία σας. Η αγάπη είναι ενεργητική δύναμη μέσα στον άνθρωπο, του δίνει τη δύναμη να ξεπεράσει το συναίσθημα της απομόνωσης και του χωρισμού. Θέλω, λοιπόν, να νιώσετε ότι οι νέοι άνθρωποι σας αγαπούμε, νοιαζόμαστε για σας και επιθυμούμε να έχουμε επικοινωνία.

Μπορούμε, λοιπόν, να εγκαινιάσουμε μια καινούργια μορφή επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Ίσως σας φανεί πρωτάκουστο. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι ως σύλλογος μαθητών του 1ου Λυκείου, να σας παρέχουμε την υλική στήριξη, αλλά και δωρεάν μαθήματα ώστε να μυηθείτε στον κόσμο της τεχνολογίας.

Σας παρακαλώ να ανταποκριθείτε στην πρωτότυπη αυτή πράξη αγάπης, που με ενθουσιασμό θέλουμε να υλοποιήσουμε. Να μετριάσετε κάθε αμφιβολία, δυσπιστία και αδράνεια ώστε να αποτελέσουμε μία ομάδα όπου οι νέοι θα προσφέρουμε με αγάπη τις γνώσεις μας και εσείς τις πολύτιμες συμβουλές σας σε εμάς που θα κρατήσουμε σε όλη μας τη ζωή. Θα δείτε μετά πόσα παράθυρα επικοινωνίας θα ανοίξουν για εσάς! Ο κόσμος σας και ο κόσμος μας θα συγκλίνουν και δε θα νιώθετε απομονωμένοι.

Περιμένω με ανυπομονησία την απάντησή σας σε αυτό το προσκλητήριο αγάπης που για μας σημαίνει δέσιμο και όχι απολαβή.

Με εκτίμηση
Σμαρούλα Ταχταλόγλου
Τμήμα Α6
1ο ΓΕΛ Ξάνθης
Σχολικό έτος 2012-2013

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση