ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ;

Έχοντας ως εφαλτήριο ένα άρθρο που πρόσφατα διάβασα για την Μασονία σκέφτηκα να γράψω το άρθρο αυτό με σκοπό να δώσω κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που ταλανίζουν τους περισσότερου γύρω από το θέμα αυτό.

Τι είναι, λοιπόν, η Μασονία; Η Μασονία είναι μυστική πολιτική και θρησκευτική, αριστοκρατική οργάνωση με ειδική αποστολή την εξαφάνιση της Χριστιανικής πίστεως και την ενοποίηση του κόσμου, για την ευχερή διακυβέρνηση του από τον ερχόμενο  σιωνιστή κοσμοκράτορα (Αντίχριστο). Η διδασκαλία της δίδεται σε 33 βαθμούς, κάθε βαθμός έχει το δικό του τυπικό μυήσεως. Έχει ακόμα 7 τυπικά τεκτονικών λειτουργιών και τελετών: Γάμου, βαπτίσεως, μνημόσυνου, εγκαινίων του τεκτονικού Ναού, συμποσίων κ.α. Ο Cyrus Field Willard ήταν ένας από τους πρώτους προέδρους της Μασονικής στοάς της Φιλαδέλφειας. Για να ενταχθεί κάποιος σε μια Μασονική στοά είναι απαραίτητο να περάσει από διαδικασία μύησης. Στη συνέχεια υπάρχουν 7 τάξης και 33 βαθμοί.

Στο ζωτικής σημασίας αυτό θέμα θέση έχει πάρει, όπως είναι φυσικό, και η Ορθόδοξη Εκκλησία. Το θέμα αυτό συζητιέται στους κόλπους της Εκκλησίας από το 1930 και εξής. Η διορθόδοξη επιτροπή που συνήλθε από 8 έως 23 Ιουνίου 1930 στο Άγιον Όρος χαρακτήρισε τη Μασονία ως σύστημα αντιχριστιανικό και πεπλανημένο. Τρία χρόνια μετά η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (12 Οκτωβρίου 1933) υπογραμμίζει ότι ο Τεκτονισμός υπενθυμίζει τις παλιές εθνικές μυστηριακές θρησκείες και λατρείες, από τις οποίες κατάγεται και των οποίων αποτελεί συνέχεια και αναβίωση. Επίσης με μια νέα συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 1966 θεωρεί τη Μασονία παγανιστική θρησκεία ασυμβίβαστη με τον Χριστιανισμό χαρακτηρίζοντας τη ως αντίχριστο σύστημα. Με μια τελευταία συνεδρίαση της επί του θέματος η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της  Εκκλησίας της Ελλάδος τον Νοέμβριο του 1972 επαναλαμβάνει ότι η Μασονία είναι αποδεδειγμένως μυστηριακή θρησκεία, προέκταση των παλαιών ειδωλολατρικών θρησκειών και τελείως ξένη και αντίθετη προς την εξ αποκαλύψεως σωτήρια αλήθεια της Αγίας μας Εκκλησίας και δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ιδιότητα του Μασόνου, υπό οποιαδήποτε μορφή, είναι ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα του Χριστιανού, που είναι μέλος του Σώματος του Χριστού.

Φυσικά ως μια μυστικιστική οργάνωση είναι αναμενόμενο μεταξύ των μυημένων να υπάρχουν μυστικοί χαιρετισμοί οι οποίοι φαίνονται παρακάτω.χειρ

 

Τέλος υπάρχουν χαρακτηριστικά σύμβολα τα οποία απεικονίζουν τόσο την τάξη όσο και τον βαθμό του κάθε μυημένου ενώ κάποια από αυτά είναι και αναγνωριστικά για την εύρεση των μασονικών στοών μέσα στις πόλεις.

 Τα μασονικά σύμβολα μπορεί να υπάρχουν σε οποιοδήποτε σημείο στις πόλεις ή ακόμα και σε διαφημίσεις ή προϊόντα ή και σε χαρτονομίσματα (υποσυνείδητα μηνύματα)

σθμβ500

Χατζηκωνσταντίνου Κρίτων

Τμημα Γ6

1ο ΓΕΛ Ξάνθης
Σχολικό έτος 2013-2014

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση