Sketchbook

Sketchbook, δηλαδή βιβλίο για σκίτσα, σχέδια και illustrations.

sketcha

Κατά καιρούς η τέχνη αλλάζει, εξελίσσεται ή ακόμη και μένει στάσιμη, έχει πνοή, ζωή, σώμα, προσωπικότητα. Κυρία έκφραση τέχνης από τα αρχαία χρόνια μέχρι και τον σημερινό 21ο αιώνα αποτελεί η ζωγραφική και η μουσική. Πόλεμοι, επαναστάσεις, μάχες, νίκες και ήττες, γεγονότα, μύθοι και ιστορίες αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για πολλούς ζωγράφους. Με την πάροδο του χρόνου δημιουργήθηκαν καινούργιες καινοτομίες, τεχνικές, υλικά και τάσεις.

Τα sketchbooks αποτελούν νέα τάση στον χορό της τέχνης και της ζωγραφικής, στα οποία σχεδιάζεις, ζωγραφίζεις και συνθέτεις στοιχεία και πράγματα που βλέπεις ή σε εμπνέουν. Συνήθως οι άνθρωποι συνδυάζουν τα sketchbooks τους και ως βοηθήματα συνδυασμένα με σκίτσα, σχέδια και λοιπά.

Τα πρώτα που φτιάχτηκαν στην ιστορία κατασκευάστηκαν από την εταιρία Moleskine που εμφανίστηκε τον 19ο αιώνα. Τα sketchbooks αυτα στην αρχή ξεκίνησαν να πωλούνται σε μικρά βιβλιοπωλεία του Παρισιού, αλλά με την πάροδο του χρόνου, άρχισε η φήμη τους για την ποιότητα και η χρηστικότητα τους να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν αυτά τα βιβλιαράκια ήταν οι πασίγνωστοι Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Ernest Hemingway και άλλοι.

Για μένα αυτά τα βιβλία αποτελούν καταφύγιο, μια δεύτερη γλώσσα και φωνή που δείχνω και εκφράζω αυτό που θαυμάζω, αγαπώ και αισθάνομαι. Είναι κάτι παραπάνω από ένα τετράδιο, είναι κάτι που δεν εκφράζεται με λόγια πάρα μόνο με χρώματα, γιατί το χρώμα έχει ήχο και μυρωδιά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη δουλειά μου πάνω στη ζωγραφική και συγκεκριμένα να ρίξετε μια ματιά σε μερικές από τις ζωγραφιές από τα βιβλία μου.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset sketche Processed with VSCOcam with f2 preset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κωνσταντίνος Φυντάνης

Τμήμα Α6

1ο ΓΕΛ Ξάνθης
Σχολικό έτος 2013-2014

3 σχόλια

  1. Μπράβο Κωνσταντίνε! Με τις δουλειές σου κινητοποιείς όλες τις αισθήσεις και τη δημιουργική φαντασία!

    • Βάγια Παπαδοπούλου στο 23 Φεβρουαρίου, 2014 στις 4:17 μμ
    • Απάντηση

    Μπράβο Κωνσταντίνε! Τα σχέδιά σου εκλύουν μία υπέροχη ενέργεια, έχουν μοσχοβολιές, γεύσεις, ήχους… Ξυπνούν αναμνήσεις και ανοίγουν παράθυρα στη φαντασία και την ψυχή….
    … Από αυτή την άποψη, η τέχνη σου έχει τουλάχιστον πέντε διαστάσεις!

    Είμαι σίγουρη ότι το μέλλον σου είναι πολύχρωμο και -φυσικά-πολυδιάστατο 🙂

    Βάγια Παπαδοπούλου

  2. πολύ σημαντικές πληροφορίες…για τους μυημένους του χώρου!
    ευχαριστούμε Κωνσταντίνε για τα σχέδια σου 🙂 Τόσο “ζωντανά”, με έντονα χρώματα! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση