«

»

Φεβ 06

Κριτική Ταινίας – Avatar

Avatar

Η τοποθεσία της ιστορίας της ταινίας

Η ταινία εκτυλίσσεται στον πλανήτη που ονομάζεται «Πανδώρα», όπου ζουν κάποια ανθρωποειδή πλάσματα, που έχουν ύψος τρία μέτρα. Το χρώμα του δέρματός τους είναι μπλε. Τα πλάσματα αυτά ονομάζονται «Νάβι».

Το θέμα της ταινίας

Ο Τζέικ Σάλι, ένας πρώην πεζοναύτης που τώρα είναι σε αναπηρικό καροτσάκι, προσλήφθηκε για μια αποστολή στον πλανήτη «Πανδώρα», η οποία αποστολή πρόκειται να αλλάξει τη ζωή του. Η αποστολή αφορά στην εκμετάλλευση ενός ορυκτού του πλανήτη,το οποίο κόστιζε 20 εκατομμύρια το κιλό. Για να το πετύχουν αυτό έφτιαξαν σώματα που ήταν ολόιδια με τους Νάβι που ονομάζονταν Άβαταρ. Με αυτό τον τρόπο θα «ξεγελούσαν» τους Νάβι ώστε να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις και να μπορέσουν σαν έτσι εύκολα να τους συντρίψουν. Ο πρωταγωνιστής το μαθαίνει αυτό και παίρνει το μέρος των Νάβι. Έτσι, μαζί με το μηχάνημα που τον ένωνε με το δικό του Άβαταρ κρύφτηκε από τους υπόλοιπους ανθρώπους μαζί με κάτι φίλους του.

Avatar2

Στο τέλος γίνεται μια μάχη μεταξύ των Ναβί και των ανθρώπων. Οι Νάβι νίκησαν την μάχη και σύναψαν ειρήνη με τους ανθρώπους. Αλλά το ανθρώπινο σώμα του πρωταγωνιστή που βρέθηκε στην μάχη με το Άβαταρ του τραυματίστηκε βαριά, έτσι έπρεπε να τον μεταφέρουν οριστικά στο σώμα του Άβαταρ του και έτσι έγινε.

Απόστολος Κεσίδης

Τμήμα Α3

1ο ΓΕΛ Ξάνθης
Σχολικό έτος 2013-2014

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων