Ο αθλητισμός κι εγώ

tae_kwon_do_kick 1Πολλά παιδία στην ηλικία μας αθλούνται. Κάποια από αυτά πηγαίνουν Ποδόσφαιρο ,Μπάσκετ ,Τένις κ.α. Γενικά η συντριπτική πλειοψηφία των εφήβων στις μέρες διαλέγουν ένα δημοφιλές άθλημα όπως τα παραπάνω που αναφέρθηκαν .Εγώ διάλεξα το Τάε Κβο Ντο αφού από μικρό παιδί εντυπωσιαζόμουν με τις εναέριες κλωτσιές και τα απίστευτα λακτίσματα ,που έβλεπα να κάνουν ο Μπρούς Λι και ο Τσάκι Τσαν, ο Τζέτ Λί και ο Βαν Ντάμ !!!

Έτσι άρχισα να ενδιαφέρομαι για τις πολεμικές τέχνες και άρχισα το Τάε Κβο Ντο. Ξεκίνησα από την ηλικία των οχτώ ετών και συνεχίζω μέχρι και σήμερα με στόχο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα !

TKD1Μια από τις εμπειρίες μου :

Πριν από δύο χρόνια ο δάσκαλος μου , πρότεινε σε εμένα και σε άλλα τρία παιδιά να πάμε στην Χρυσούπολη για φιλικούς αγώνες . Εγώ ενθουσιάστηκα και συμφώνησα κατευθείαν, όπως και οι φίλοι μου .Λίγο μετά την προπόνηση τα παιδιά έλεγαν ότι υπάρχει ένας πολύ καλός αθλητής που έχει κατέβει και σε Πανελλήνια πρωταθλήματα ! Αφού ήρθε η μέρα των αγώνων , εγώ γεμάτος ενθουσιασμό που θα ξαναπαίξω αγώνα ( Είχα σταματήσει για 1,5 χρόνο γιατί είχα σπάσει τον αστράγαλο μου ) μπαίνω στο τερραίν .Και ο αγώνας ξεκίνησε, και την πρόκριση την είχε ο αντίπαλος με 4-3 διαφορά πόντων. Στο δεύτερο γύρο παρά την κούραση μου και ακούγοντας τις συμβουλές του δασκάλου μου κατάφερα να φέρω το σκορ 8-6 υπέρ μου . Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 9-8 και η νίκη ήταν δικιά μου ! Παρόλα αυτά ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας αφού είχα να μπω στον αγωνιστικό τομέα 2 χρόνια !

taekwondo

Στη διπλανή φωτογραφία, βλέπουμε το μαθητή Χρήστο  Χατζηφωτιάδη, σε εναέρια κλωτσιά!!

Χρήστος Χατζηφωτιάδης

Τμήμα A6

1ο ΓΕΛ Ξάνθης
Σχολικό έτος 2013-2014

1 σχόλιο

  1. πολύ εντυπωσιακή η φωτογραφία, με την εναέρια κλωτσιά!!
    Ελπίζω το κείμενο σου, να “κινητοποιήσει” και να εμπνεύσει κι άλλους, ν’ ασχοληθούν
    με τον αθλητισμό! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση