Μπισκότα καρδούλες

BLOG 

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:

* 250 γρ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)

* 1 κουταλιά σούπας φυτίνη

* 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη

* 2 αυγά

* 5 βανίλιες ή 1 βανιλέττα φακελάκι

* 1 baking powder

                                                                                * 5 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό

 

Για το γλάσσο (προαιρετικά):

* Λίγο νερό και άχνη ζάχαρη

* Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

Για τη διακόσμηση:

* Χρωματισμένη ζάχαρη ή τρούφα

 

Πώς το κάνουμε:

1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός το αλεύρι, σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας ώσπου να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσοχή, ΟΧΙ ΜΙΞΕΡ!!

2. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ώσπου να φτιάξουμε τη ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μία πετσέτα για να μην ξεραίνεται.

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω ή αέρα.

4. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο με τα χέρια ή με τον πλάστη σε πάχος ενός στυλού! Με τη βοήθεια κουπάτ σε σχήμα καρδιάς, κόβουμε μπισκότα και τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και στο φούρνο.

5. Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο σχεδόν 25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.

6. Προαιρετικά όταν κρυώσουν αν θέλουμε, διακοσμούμε με το γλάσσο(διαλύουμε την άχνη στο νερό ώσπου να πάρουμε ένα ρευστό μείγμα και το χρωματίζουμε με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής).

7. Βουτάμε προσεκτικά τα μπισκοτάκια μας από την πάνω επιφάνεια στο γλάσσο ή το βάζουμε σε κορνέ και σκεπάζουμε την επιφάνεια των μπισκότων μας.

8. Με το χέρι μας, ρίχνουμε την χρωματιστή ζάχαρη.

9. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και ορίστε, πανέτοιμα!

 

biscuits3

 

Χαλβατζή Ευαγγελία

Τμήμα Α’6

1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης

Σχ.Έτος  2013-2014

4 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

  1. πανευκολη συνταγη,χωρις καθολου κοπο…κανε και φερε μας μερικα για να δοκιμασουμε:))

    • Γιώτα στο 19 Ιανουαρίου, 2014 στις 12:51 πμ
    • Απάντηση

    Πραγματικά μια εύκολη συνταγή η οποία φαίνεται εξίσου νόστιμηη!! Την επόμενη φορά θα το επιχειρήσουμε μαζί!!! Πολύ ωραία η ιδέα σου καθώς όλοι θέλουμε να πειραματηστούμε στν μαγειρική κι να δοκημάσουμε τις δυνατοτητές μας!

    • Βάγια Παπαδοπούλου στο 7 Ιανουαρίου, 2014 στις 11:37 πμ
    • Απάντηση

    Φαίνονται πολύ νόστιμα και όντως πανεύκολα, Εύα, αφού δεν χρειάζονται καν μίξερ! Ένα πολύ όμορφο, χειροποίητο -και κυριολεκτικά- ένα δώρο-“καρδιάς”.
    ΒΠ

  2. …άλλοι μαδούν μαργαρίτες…εμείς θα δαγκώνουμε μπισκοτοκαρδούλες…μ’ αγαπάς ή τζάμπα τρώω?? 😛

    Ευχαριστούμε Ευαγγελία για τη συνταγή!! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση