«

»

Απρ 11

Το γράμμα Φ στο ανθρώπινο σώμα

Λίγες πληροφορίες για τον Χρυσό Αριθμό:

Η τελειότητα υπάρχει στη φύση αν και εμείς δεν το παρατηρούμε. Οι αρχαίοι Έλληνες, πρώτοι ανακάλυψαν τον Χρυσό Αριθμό που χαρακτηρίζει την τέλεια αρμονία. Θεωρούνταν από τους αρχαίους ως η θεϊκή αναλογία. Ο χρυσός αριθμός χρησιμοποιείται στην πλαστική για την ωραιοποίηση του ανθρώπινου προσώπου και σώματος. Με τις πράξεις του Fibonacci( μαθηματικός με καταγωγή από την Ιταλία, γνωστός στην εποχή του ο οποίος αναγνωρίζεται μέχρι και σήμερα), βρήκε ότι το κλειδί της ομορφιάς είναι η αναλογία 1/φ .

Πως ο Φ σχετίζεται με την τέλεια αρμονία τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα;

Το ανθρώπινο σώμα έχει δομηθεί και αναπτύσσεται στις αναλογίες του αριθμού Φ . Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές ανατολικές θρησκείες και ομάδες που σχετίζονται με την αυτοσυγκέντρωση και την ψυχική αρμονία, για τον διαλογισμό, την εξάλειψη και την αποφυγή άγχους, όπως επίσης και στη ΓΙΟΓΚΑ, η στάση του σώματος καθορίζεται κατά αυτόν τον τρόπο, έτσι ώστε τα «κεντρικά-κομβικά» σημεία του σώματος να είναι σύμφωνες με τον χρυσό κανόνα.

Ο αριθμός Φ, βρίσκεται στις διαστάσεις του σώματος, του προσώπου, του στόματος, των δοντιών, του προσώπου, των χειλιών και ακόμη ναι στο χαμόγελό μας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Αν μετρήσεις την απόσταση από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι το πάτωμα, και τη διαιρέσεις με την απόσταση του αφαλού μέχρι το πάτωμα, προκύπτει πάντα ο αριθμός 1,618.
  • Αν μετρήσεις την απόσταση από τον ώμο μέχρι τις άκρες των δακτύλων των χεριών και τη διαιρέσεις με την απόσταση του αγκώνα μέχρι τις άκρες των δακτύλων, προκύπτει πάντα ο αριθμός 1,618.
  • Αν μετρήσεις την απόσταση από τις ρίζες των μαλλιών μέχρι το πιγούνι και τη διαιρέσεις με την απόσταση της βάσης της μύτης μέχρι το πιγούνι ή με το πλάτος του προσώπου( ζυγωματικό σε ζυγωματικό),προκύπτει πάντα ο αριθμός 1,618.
  • Αν μετρήσεις την απόσταση των γοφών και τη διαιρέσεις με την απόσταση της μέσης( από τη μια μεριά μέχρι την άλλη), προκύπτει πάντα ο αριθμός 1,618.
  • Τέλος, αν μετρήσεις το πλάτος του στόματος και το διαιρέσεις με το πλάτος της μύτης, θα προκύψει πάλι ο αριθμός 1,618.

Σαββοπούλου Έφη
Τμήμα Β5
1ο ΓΕΛ Ξάνθης
Σχολικό έτος 2012-2013

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων