Γράμμα αγάπης

Με αφορμή την ενότητα για την Αγάπη στο μάθημα της Έκφρασης – Έκθεσης, μια επιστολή σε μία φανταστική φίλη που έχει ανάγκη από αγάπη και υποστήριξη…

Αγαπητή Γαλάτεια,

Πρόσφατα παρακολούθησα μια εκπομπή που είχε θέμα τα προβλήματα και τη δυσλειτουργία ορισμένων οικογενειών. Με αφορμή αυτό σκέφτηκα να σου γράψω, να σε ρωτήσω πώς είσαι, αφού μου έχεις η ίδια εκμυστηρευτεί πως στην οικογένεια σου συντρέχουν πολλά προβλήματα.

Θα ήθελα να σου πω πως κάθε οικογένεια την αποτελούν διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικούς χαρακτήρες και τρόπο σκέψης, κάτι το οποίο έχει ως φυσική συνέπεια τα προβλήματα και τις εντάσεις μέσα στο σπίτι. Όσο για παιδιά με αλκοολικούς γονείς υπάρχουν πολλά και να ξέρεις πως τα παιδιά είναι που συνειδητοποιούν το νόημα της ζωής από πολύ μικρά, βλέποντας τα αγαπημένα τους πρόσωπα να κολυμπούν στην εξάρτηση και στην εξαθλίωση, βγαίνοντας όμως από όλο αυτό πιο δυνατά και με τη λογική να μην ακολουθήσουν ποτέ ένα τέτοιο λανθασμένο πρότυπο.

Παράλληλα, θα ήθελα να σε συγχαρώ για τη τη μεγαλοψυχία σου, για τη δύναμη της καρδιάς σου καθώς και για τον αγώνα που κανείς για να απεξαρτηθούν οι γονείς σου από το αλκοόλ. Όλο αυτό το πρόβλημα όχι μονό δεν σε πτόησε, αλλά και σε πείσμωσε και η στάση σου για μένα δεν είναι μόνο αξιέπαινη αλλά και παραδειγματική για πολλούς νέους.

Στην συνέχεια θα ήθελα να σου προτείνω κάποια κέντρα απεξάρτησης από το αλκοόλ, αλλά και να σου συστήσω κάποιους ψυχολόγους, ώστε να στηρίξουν και εσένα για το «μαραθώνιο» που κάνεις καθημερινά, αλλά και τους γονείς σου που είναι εγκλωβισμένοι σε έναν εθισμό του εγκεφάλου που τους οδηγεί να κάνουν παράλογες και ανώριμες πράξεις.

Τέλος, το σίγουρο είναι πως θα με έχεις κοντά σου ό,τι κι αν χρειαστείς, σαν φίλη και σαν αδερφή, να σε προστατεύω από τη βίαιη συμπεριφορά των γονιών σου αλλά και να σε βοηθώ στον κοπιαστικό αγώνα που καταβάλλεις.

Tατιάνα Χελιδώνη
Τμήμα Α6
1ο ΓΕΛ Ξάνθης
Σχολικό έτος 2012-2013

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση