Του έρωτα γητειές

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου με αφορμή το μάθημα της Έκφρασης-Έκθεσης, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του έρωτα, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την αφήγηση παραμυθιών για τον έρωτα και την αγάπη από την Ανθή Θάνου με τη συνοδεία μουσικής από τον Παναγιώτη Κούλελη.

Πριν καλά ξεκινήσει την αφήγησή της η κ. Ανθή ανέφερε πως τα παραμύθια δεν ήταν ποτέ για παιδιά, όπως πιστεύουμε οι περισσότεροι, αλλά είπε πως τα παραμύθια έχουν γραφτεί για τους μεγάλους. Στη συνέχεια μας το απέδειξε κιόλας, αφού κατάφερε να μας κρατήσει όλους προσηλωμένους στα παραμύθια με τη καθηλωτική της αφήγηση. Η συνοδεία της μουσικής ήταν αυτό το κάτι που έκανε την αφήγηση διαφορετική και έσπαγε τη μονοτονία του μονόλογου, και ίσως να ήταν αυτό που μας ενθουσίασε.

Η παραστατικότητα της κ. Ανθής μας έκανε να ταξιδεύουμε στο πλευρό των ηρώων των παραμυθιών και κατάφερε να μας κρατά συνεχώς σε αγωνία για την εξέλιξη των παραμυθιών αυτών.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι να προσθέσω πως συμμετείχαμε και εμείς στο παραμύθι, αφού η κ. Ανθή μας άφηνε το περιθώριο να πούμε και εμείς τη γνώμη μας και τις απόψεις μας για την συνέχεια του παραμυθιού.

Αναστασία Κωνσταντινίδου
Τμήμα Α3
1ο ΓΕΛ Ξάνθης
Σχολικό έτος 2012-2013

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση