Στο Project του Εθελοντισμού επισκεφτήκαμε την Τράπεζα της Αγάπης

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 το τμήμα Α6 του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης επισκέφτηκε, στo πλαίσιo του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας (Project) με θέμα «Οι αξίες και τα οφέλη του Εθελοντισμού», την Τράπεζα Αγάπης , στην Ξάνθη.

Τα παιδιά περίμεναν με πολύ ανυπομονησία αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία του επιβλέποντα καθηγητή της Ερευνητικής Εργασίας, θεολόγου κ. Ιωακείμ Παπαδόπουλου και της καθηγήτριας μαθηματικών κ. Γεσθημανής Στεφανίδου.

Εκεί η υπεύθυνη ξενάγησε τους μαθητές στο χώρο και τους έδωσε πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Ιδρύματος. Οι μαθητές κατά την παραμονή τους βοήθησαν στη συσκευασία και παράδοση του φαγητού στους συνανθρώπους τους που χρειάζονταν ανάγκη.

Στην Τράπεζα της Αγάπης σιτίζονται καθημερινά, με τη βοήθεια της Εκκλησίας, περίπου 150 πολίτες. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν γίνονται διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους, αφού προσφέρονται γεύματα σε άτομα διαφόρων θρησκειών, οικογένειες με παιδιά, γέροντες, άστεγους και μοναχικούς ανθρώπους που ζητούν βοήθεια για τη λύση των προβλημάτων τους.

Το συσσίτιο προετοιμάζεται από κυρίες οι οποίες εργάζονται εθελοντικά. Εθελοντής μπορεί να γίνει ο καθένας προσφέροντας ανιδιοτελώς την εργασία του στη Τράπεζα Αγάπης, ενώ γίνονται δεκτές και δωρεές τροφίμων, αφού λόγω της οικονομικής κρίσεις που μαστίζει τη χώρα μας , η ανάγκη των συνανθρώπων για σίτιση αυξάνεται συνεχώς.

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης προσφέροντας έστω και αυτή τη μικρή βοήθεια ένιωσαν χαρά, ικανοποίηση και συμπαράσταση βλέποντας στα μάτια των συνανθρώπων τους σχηματισμένη την ευγνωμοσύνη. Μπορούσε ο καθένας να δει στα πρόσωπα των παιδιών πόσο πολύ ευαισθητοποιήθηκαν και πόσο αφυπνίστηκαν οι ψυχές στους.

Αντιλήφθηκαν ότι η ζωή είναι σκληρή και προσγειώθηκαν στον πραγματικό κόσμο, βγήκαν από τη σφαίρα του ψεύτικου κόσμου που ίσως πολλά από αυτά βρίσκονταν έως τώρα. Έτσι, σιγά σιγά, αρχίζουν να γίνονται συνειδητοποιημένοι και υπεύθυνοι άνθρωποι.

Είναι δύσκολο να περιγραφεί αυτή η επίσκεψη με λίγα λόγια. Ήταν μια σημαντική εμπειρία ζωής όπως δήλωσαν και τα ίδια τα παιδιά.

Αγγελική Χατζηθεοφάνους
Τμήμα Α6
1ο ΓΕΛ Ξάνθης
Σχολικό Έτος 2012-2013

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση