Ρομποτική στο σχολείο μας – Οι Πρώτες Εντυπώσεις

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012, ο καθηγητής Πληροφορικής του Λυκείου μας κ. Θανάσης Μπαλαφούτης, ενημέρωσε την Α΄ τάξη του σχολείου μας για ένα πρόγραμμα κατασκευής ρομπότ. Για το θέμα αυτό προσκάλεσε να μας μιλήσει η Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής και συνεργάτιδα του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Ιωάννα Μπακάλη.

Ήμουν κι εγώ ανάμεσα στους μαθητές που παρακολούθησαν την παρουσίαση του προγράμματος κατασκευής ρομπότ. Πάνω στην έδρα της αίθουσας υπήρχε ένα ρομπότ κατασκευασμένο από κομμάτια Lego. Με την πρώτη μάτια εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο κατασκευής του. Μικρά-μικρά κομμάτια Lego ενώνονταν δημιουργώντας μια κατασκευή, η οποία μου κέντρισε το ενδιαφέρον και με ώθησε στο να μπω με περισσότερο ζήλο στην ομάδα κατασκευής ενός άλλου ρομπότ.

Ήθελα πάντα να ασχοληθώ με τη νέα τεχνολογία, ιδίως με την ρομποτική, γιατί θεωρώ ότι είναι η επιστήμη του μέλλοντος σε όλες τις επιστήμες και μάλιστα με ταχεία εξέλιξη στην ιατρική.

Περιμένω με αγωνία να ξεκινήσει το πρόγραμμα και να δημιουργήσουμε το δικό μας ρομποτάκι, το οποίο θα μας εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό στην Αθήνα.

Εύχομαι να καταλάβουμε την πρώτη θέση και να αναδείξουμε το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης πανελλήνια και, γιατί όχι, πανευρωπαϊκά αργότερα.

Βασίλης Κόκκινος
Τμήμα Α3
1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης
Σχολικό έτος 2012-2013

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση