Ιστορία του σχολείου μας

Κατά τις δεκαετίες του 1960 και 1970 παρατηρήθηκε στη Βούλα ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της, me αποτέλεσμα σχεδόν να διπλασιαστεί με άμεση συνέπεια τη μετατροπή της Βούλας από κοινότητα σε Δήμο.

Η αύξηση του πληθυσμού της οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας Λυκείου. Έτσι το 1980 δημιουργήθηκε το τοπικό παράρτημα Λυκείου Γλυφάδας, με λυκειακές τάξεις και διευθυντή τον κ. Δημήτριο Παπαστυλιανού. Στεγαζόταν σε παραπήγματα, κάλυπτε όμως τις ανάγκες των τότε μαθητών.

Το προβλημα λύθηκε προσωρινά, μετά το 1985, με τη συστέγαση του 1ου Γυμνασίου Βούλας με το Λύκειο με βάρδιες πρωί-απόγευμα.Το 1992-1993 ο δήμος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τομέα της εκπαίδευσης. Ήταν η εποχή που το 1ο Λύκειο απέκτησε το δικό του κτήριο, διαμορφώθηκε ο περιβάλλων χώρος και με αθλητικές εγκαταστάσεις καλύφθηκαν οι ανάγκες του σχολικού αθλητισμού. Αργότερα κατασκευάσθηκε και η αίθουσα πολαπλών χρήσεων, καινούργιες αίθουσες(νέα πτέρυγα), γκρεμίστηκαν τα παραπήγματα και το γραφείο των καθηγητών μαζί με το κυλικείο μεταφέρθηκαν στην απέναντι πλευρά. Γενικά το 1ο Λύκειο Βούλας στεγάζεται σ’ ένα ζεστό κι ανθρώπινο χώρο με δένδρα και λουλούδια.

 

Αφήστε μια απάντηση