Υποβολή Αίτησης-Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2022 (μαθητές ή απόφοιτοι)

Σύμφωνα με τη με αριθμ. Φ251/ 155274   /Α5 /30-11-2021 ΥΑ, οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/τριες και απόφοιτοι/ες) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2022, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν σχετική Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ).
Ως προθεσμία για την  υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης ορίζεται το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 1-12-2021 ως και  Δευτέρα 13-12-2021.
Ο/Η υποψήφιος/α συμπληρώνει χειρόγραφα την Αίτηση – Δήλωση και στη συνέχεια την υποβάλλει για ηλεκτρονική καταχώριση ο ίδιος/α ή ο/η νόμιμα εξουσιοδοτημένος/η εκπρόσωπός του, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, στο Λύκειο που φοιτά ή, αν πρόκειται για απόφοιτο/η, στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του/της Λύκειο.

Όλοι/ες οι υποψήφιοι/ες θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου 2022 με ένα ενιαίο σύστημα εισαγωγής.

Έντυπο και οδηγίες για την Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2022.

Υποψήφιοι/ες για το 10%  των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση)  μπορούν  να είναι μόνο όσοι/ες εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2020 ή το 2021 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι/ες επιθυμούν να είναι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων, δε θα υποβάλουν τώρα την Αίτηση-Δήλωση, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

Απαραίτητα δικαιολογητικά (για απόφοιτους/ες):
1) Αστυνομική ταυτότητα
2) Φωτοτυπία ή πρωτότυπο Απολυτηρίου
3) Κωδικός υποψηφίου (από προηγούμενη συμμετοχή στις
πανελλαδικές εξετάσεις)
4) Μία (1) φωτογραφία τύπου «πάσο»
5) Γνωμάτευση για προφορική εξέταση (εφόσον υπάρχει).

Oι απόφοιτοι/ες ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους θα πρέπει πρώτα να εκδηλώσουν την επιθυμία τους για προσέλευση στο σχολείο, στο mail του σχολείου, 1lykstav(at)sch.gr, προκειμένου να λάβουν ονομαστικό ραντεβού.
Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι/ες δε θα γίνονται δεκτοί/ες χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού για μετάβαση στη σχολική μονάδα.

Δεδομένου ότι, η φετινή υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης από τους υποψηφίους/ες πραγματοποιείται εν μέσω έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, υπενθυμίζουμε ότι όσοι απόφοιτοι ή εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους προσέρχονται στο Λύκειο για να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2022, θα εισέρχονται στη σχολική μονάδα κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδό τους:  [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή [β] πιστοποιητικού νόσησης, ή [γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR προ 72 ωρών ή rapid test προ 48 ωρών).

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση